Home > Stiri EXTERNE > Certificate ISO contrafacute in Bulgaria

Interpol va investiga problema certificatelor ISO contrafacute din Bulgaria

Un numar cuprins intre sase si sapte mii de companii bulgare folosesc serviciile organismelor de certificare ISO.

23 octombrie 2011. Ivan Savov, director regional la Intertek Moody si presedintele Federatiei Europene a Asociatiilor Organismelor de Certificare, a declarat ca Interpol va investiga problema certificarilor ISO contrafacute din Bulgaria.

Savov a facut un apel la organizatiile publice si de stat care organizeaza licitatii publice sa examineze cu atentie certificatele ISO ale companiilor care liciteaza. El a spus ca organizatia sa ar putea verifica autenticitatea unui certificat ISO in numai cateva minute. Savov a adaugat ca exista aproximativ 50 de organisme de certificare ISO in Bulgaria care emit certificate de conformitate cu standardele internationale, insa numai cinci dintre ele se bucura de o reputatie serioasa.

In acelasi timp exista intre sase si sapte mii de companii bulgare care folosesc serviciile unor organisme de certificare, potrivit expertului citat mai sus.

Savov a descris certificatele de conformitate ca pe un pasaport pentru contactele de afaceri, in special in ceea ce ii priveste pe partenerii straini.

El a mai spus ca ministrul de interne Tsvetan Tsvetanov a dat asigurari ca organizatia internationala de cooperare a fortelor de politie va contribui la detectarea fraudelor comise in asemenea cazuri. (sursa: www.3e-news.net si www.novinite.com)

› Certificate ISO contrafacute in Bulgaria