Home > Stiri EXTERNE > C&M Corporation anunta certificarea ISO 13485

Wauregan, Connecticut. 28 aprilie 2012. C&M Corporation, un producator integrat pe verticala de cablu in vrac, cablu spiralat si ansambluri de cabluri, a anuntat obtinerea certificarii ISO 13485 : 2003 pentru unitatea sa de asamblare C&M de Mexico, situata in Guaymas, Empalme, statul Sonora, Mexic.

C&M de Mexico deserveste o baza mondiala de clienti si detine un spatiu de productie de 18000 picioare, unde lucreaza peste 125 de angajati. Printre produsele oferite se numara cablurile spiralate si ansamblurile, atat turnate, cat si mecanice. Unitatea se bazeaza pe conceptele de fabricare celulara si de lean manufacturing (fabricare “supla” – nivelare si indepartarea risipei in procesul de productie).

Principalul obiectiv al standardului ISO 13485:2003 este de a sincroniza cerintele de reglementare privind dispozitivele medicale cu cerintele sistemelor de management al calitatii. ISO 13485 include unele cerinte privind dispozitivele medicale si exclude unele dintre cerintele standardului ISO 9001 care nu sunt relevante ca cerinte de reglementare.

Jesus Gamez, directorul general al C&M de Mexico, a comentat: “ISO 13485 se bazeaza pe ISO 9001, insa pune accentul pe abilitatea unei organizatii de a indeplini atat cerintele de reglementare si pe cele ale clientilor, cat si de a a-si mentine eficacitatea proceselor si de a-si gestiona riscurile in mod eficace. Certificarea ISO 13485 serveste drept un cadru pentru conformitatea cu cerintele agentiilor de reglementare si ale bazei de clienti.”

Kate Houghton, vicepresedinta departamentului de marketing din cadrul C&M, a adaugat:

“Certificarea in conformitatea cu acest standard ISO atat de caracteristic si de axat pe domeniul medical ii va da si mai mult avant efortului nostru de a ne extinde prezenta pe piata dispozitivelor medicale.”

Pe langa primirea certificarii ISO 13485:2003, unitatea C&M de Mexico a mai fost certificata si ISO 9001:2008 de QMI-SAI Global, organismul de certificare care a efectuat auditurile.

C&M Corporation, cu sediul central in Wauregan, Connecticut, detine unitati de fabricare in SUA, Mexic si China si produce o gama larga de solutii de interconectare de cabluri, dedicate pietelor industriala, multimedia, energiei regenerabile, militara, medicala si telecom. Pentru mai multe informatii, vizitati C&M la adresa www.cmcorporation.com.

› C&M Corporation anunta certificarea ISO 13485