Home > Stiri EXTERNE > Concurs dedicat Zilei Mondiale a Standardelor 2012

Rezultatele concursului de afise dedicate Zilei Mondiale a Standardelor 2012

6 iunie 2012. Asociatia Mondiala a Standardelor (WSC) a anuntat rezultatele concursului de afise dedicate Zilei Mondiale a Standardelor 2012 (14 octombrie), care a atras aproape 300 participari si peste 4 000 voturi.

Deschis tuturor, concursul a constat in conceperea unui afis cu tema “Mai putine deseuri, rezultate mai bune – Standardele cresc eficienta”.

Organizatorul concursului, Asociatia Mondiala a Standardelor (WSC), reuneste sub egida sa Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU).

Marele castigator al premiului in valoare de 1 500 franci elvetieni este Aildrene Tan (Filipine).
Urmatorii clasati, care primesc 500 franci elvetieni fiecare, sunt:
• Echipa alcatuita din Anadi Trikha si Rajesh Kumar (India);
• Frederica Scott Vollrath (Germania);
• Louis-Emmanuel Pavard (Franta).

Castigatorul, Aildrene Tan, se descrie pe sine drept un explorator curios in mod natural si drept un designer grafic extrem de implicat. El a obtinut diploma de licenta in geografie la Universitatea din Filipine in 2011, iar de atunci isi petrece timpul calatorind. Dorinta sa de a descoperi noi locuri si de a patrunde in diferite culturi se traduce la nivelul muncii sale de designer grafic. Lui Aildrene Tan ii place sa exploreze noi si diverse metode de a-si pune in practica ideile, asigurandu-se in acelasi timp ca oricare dintre mesajele sale este transmis pe cai usor de inteles in diferite situatii.
Afisul creat de marele castigator va fi utilizat pentru a ilustra si a promova Ziua Mondiala a Standardelor 2012 in intreaga lume.

Concursul a fost promovat prin intermediul retelelor sociale. Douazeci si doi de finalisti au fost selectati de WSC, iar publicul a fost invitat sa voteze online pentru a alege castigatorul.

Asociatia Mondiala a Standardelor a fost infiintata in 2001 cu scopul de a consolida si de a face sa progreseze standardele internationale voluntare bazate pe consens elaborate de IEC, de ISO si de ITU. In fiecare an, pe 14 octombrie, membrii IEC, ISO si ITU sarbatoresc Ziua Mondiala a Standardelor pentru a creste nivelul de sensibilizare si pentru a aduce un omagiu miilor de experti din intreaga lume care dezvolta standarde internationale (www.worldstandardscooperation.org/wsd).

› Concurs dedicat Zilei Mondiale a Standardelor 2012