Home > Stiri EXTERNE > Corporatia Citi adopta standardul ISO 20022 XML

Organizatia financiara a implementat ISO 20022 XML (servicii financiare)

Citi Transactions Services au trecut de un important prag psihologic odata cu procesarea completa a peste un milion de tranzactii de plata lunar, utilizand schemele ISO 20022 XML.

Acesta realizare valideaza adoptarea in crestere a ISO 20022 drept nou standard global pentru gestionarea tranzactiilor cu bani lichizi. Acest nou standard global continua sa evolueze urmare a unei largi colaborari intre diverse organizatii din domeniu, prin intermediul grupului de lucru Common Global Implementation (CGI), fondat printre alte corporatii si de Citi si prezidat de SWIFT.

Corporatia P&G crede ca imbunatatirile legate de eficientizarea costurilor si a proceselor de afaceri sunt obtinute prin intermediul standardizarii si parteneriatului dintre vanzatori si furnizor, a declarat Susan Meeks, responsabila in cadrul organizatiei Procter&Gamble de divizia de plati globale si servicii bancare.

In legatura cu managementul lichiditatilor putem obtine aceste imbunatatiri prin consolidarea tuturor fluxurilor de date tranzactionale pe baza standardului ISO 20022 XML, fluxuri derulate prin Citi sau prin alte banci din cadrul CGI.

Standardul ISO 20022 a aparut ca urmare a unor diverse initiative orientate care fundamentarea unui singur model comun de sistem complex de transfer de date electronice – electronic data exchange (EDI), capabil sa asigure un schimb complet de informatii intre corporatii si bancile lor.

Disponibilitatea mesajelor ISO 20022 XML elimina nevoia de customizare si ofera o serie de reguli simplificate care permit corporatiilor sa-si integreze mai usor datele cu cele ale bancilor cu care coopereaza. In consecinta corporatiile beneficiaza de costuri mai scazute, de un mediu facil de gestionare a tranzactionarilor cu bani lichizi ce necesita o mentenanta scazuta si de o imbunatatire a proceselor din acest domeniu.

“Atingerea acestui prag reprezinta o dovada a faptului ca utilizatorii corporatisti sprijina un standard comun EDI pentru schimburile de date cu propriile banci” a declarat Hubert JP Jolly, director global servicii corporatiste din cadrul CitiTransaction Services.

“Prin permiterea solutiilor noastre de conectivitate sa sprijine acest nou standard global EDI suntem in fapt in parteneriat cu clientii nostri si cu afacerile lor, pentru a se asigura o coerenta la nivel global, atat cu Citi cat si cu alte banci din cadrul CGI.”

In calitate de prim implementator si inovator in ceea ce priveste colaborarea cu diverse organisme de guvernare, banci si participanti corporatisti, Citi are actualmente peste 130 de clienti activi din cadrul a 84 de tari, care proceseaza tranzactii de plata utilizand standardul ISO 20022 XML.

Citi sprijina tranzactiile ISO 20022 XML atat prin intermediul propriilor solutii integrate, CitiConnect, dar si prin intermediul functiilor de import de fisiere din cadrul propriei platforme de banking online, CitiDirect® Online Banking.
Citi Transaction Services, o divizie a grupului de clienti institutionali, ofera servicii integrate de gestionare a banilor lichizi, tranzactii si servicii de finantare pentru corporatiile multinationale, institutiile financiare si organizatiile din sectorul public, la nivel mondial.

Cu o retea desfasurata in peste 95 de tari, Citi Transaction Services asigura servicii pentru peste 65000 de clienti. Incepand cu cel de al patrulea trimestru al anului 2012, divizia are in balanta pasive de peste 428 miliarde dolari si peste 13,2 trilioane de dolari in active sub custodie.

Citi este o corporatie bancara lider la nivel mondial, avand peste 200 de milioane de conturi de clienti, efectuand afaceri in peste 160 de tari si jurisdictii. Citi ofera consumatorilor, corporatiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, incluzand servicii de creditare si banking pentru clienti, servicii de banking pentru corporatii si investitii, tranzactii de titluri de valoare si managementul averilor. (conf. What’s Next In Payments)

› Corporatia Citi adopta standardul ISO 20022 XML