Home > Stiri EXTERNE > Cotecna obtine acreditatea globala ISO 17020

Cotecna obtine acreditatea globala ISO/IEC 17020

24 iunie 2011. Una dintre companiile lideri mondiali in testare, inspectare si certificare, Cotecna Inspection SA, a primit o acreditare globala a operatiunilor sale pentru ISO 17020.

Compania multinationala, care isi desfasoara activitatea in Nigeria sub denumirea de Cotecna Destination Inspection Limited (CDIL), a primit certificatul de acreditare ISO/IEC 17020 luna trecuta din partea United Kingdom Accreditation Service (UKAS).

Acesta certificare ISO 17020 acopera reteaua globala Cotecna, prin oficiile sale regionale din Statele Unite ale Americii (SUA), Asia, Orientul Mijlociu si Europa. UKAS este este unicul organism national recunoscut de guvern in evaluarea organizatiilor referitor la standardele internationale.
El functioneaza printr-un memorandum de intelegere cu Ministerul afacerilor, inovatiilor si abilitatilor si este o companie non-profit.

Acreditarea primita a implicat evaluarea si verificarea standardelor acceptate international privind serviciile de certificare, inspectare, testare si calibrare.

In mod similar, Cotecna Inspection Incorporation, Houston, SUA, a primit certificatul de acreditare ISO 17020 din partea US ANSI-ASQ National Accreditation Board/ACLASS. Domeniul acestei acreditari include serviciile de inspectare a produselor din carne, a uleiurilor si grasimilor alimentare si nealimentare, a cerealelor si granelor, a containerelor si vaselor.

Domeniul acoperit de acreditarea UKAS include verificarea conformitatii fata de parametrii fixati pentru diferite tipuri de produse ca bunurile agricole, metale si minerale, bunurile de consum si altele.

Intr-o declaratie oferita in Lagos, surse oficiale din cadrul firmei au spus ca acreditarea recunoaste inaltele standarde ale Cotecna si competenta sa tehnica in metodele si procedurile de inspectare. S-a mentionat ca ea acopera si alte aspecte ca integritatea, managementul, confidentialitatea, facilitatile etc.

ISO 17020 este un standard recunoscut la nivel international care stabileste criteriile generale de functionare ale diferitelor organisme care efectueaza inspectii. sursa: www.thisdaylive.com

› Cotecna obtine acreditatea globala ISO 17020