Home > Stiri EXTERNE > Cursa Mondiala din Barcelona are 3 certificate ISO

Cursa Mondiala din Barcelona arboreaza pavilionul pentru mediu si pentru imbunatatirea continua in afaceri

Primul eveniment sportiv din Europa care obtine concomitent certificarile ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001

5 iulie 2012. Fundatia Barcelona pentru Navigatia Oceanica (Fundació Navegació Oceànica Barcelona – FNOB), creatoarea Cursei Mondiale din Barcelona, a anuntat ca aceasta a devenit primul eveniment sportiv din Europa distins cu trei certificari internationale pentru managementul calitatii (ISO 9001:2008), managementul mediului (ISO 14001:2004) si managementul sanatatii si securitatii ocupationale (OHSAS 18001:2007). Aceasta realizare ii plaseaza pe organizatorii de evenimente sportive pe pozitia unica de obtinere simultana a trei certificari internationale; anul viitor, FNOB intentioneaza sa obtina inca un certificat ISO pentru detinerea unei viziuni globale asupra sustenabilitatii in managementul evenimentelor (ISO 20121).

Standardele ISO sunt emise si promovate de Organizatia Internationala pentru Standardizare, care are sediul la Geneva. Numele sau nu este un acronim, ci vine din cuvantul grecesc isos (egal), principala sa activitate fiind de a urmari standardizarea sigurantei si a politicilor privind produsele pentru companiile si organizatiile de pe plan international.

Scotand in evidenta importanta certificarilor ISO, presedintele FNOB, Maite Fandos, a spus:

“Cursa Mondiala din Barcelona a fost un succes atat din punct de vedere sportiv, cat si din punct de vedere comercial. Iar acum mai face un pas catre imbunatatirea continua pentru a atinge excelenta in afaceri. Acest lucru inseamna ca, pe langa ca este o regata fantastica in calendarul nautic marin, cursa mai poate fi si un exemplu de eveniment sportiv bine organizat si viabil comercial, pe care sponsorii si marcile sa doreasca sa il adopte.”

Aceste certificari sunt in conformitate cu cele mai importante domenii de activitate sprijinite de FNOB (cercetare si dezvoltare, educatie si cunoastere, stiinta si tehnologie, mediu). In mod strategic, certificarile ISO sunt un indemn pentru ca FNOB sa incerce sa cucereasca noi piete internationale si sa isi imbunatateasca masurile de protectie a mediului in domeniul navigarii in larg.

Obtinerea certificarilor ISO si OHSAS subliniaza angajamentul FNOB de a depune eforturi de obtinere a zero emisii, de a utiliza obligatoriu senzori de plastic si de salinitate pe iahturile care participa la Cursa Mondiala din Barcelona si de a-si pune in aplicare deciziile referitoare la educatie, formare, tehnologie si inovatie, a caror implementare a inceput in timpul cursei din 2010-2011 si va continua in timpul editiei din 2014-2015. Aceasta filosofie a fost extinsa la toate proiectele si activitatile fundatiei.

Cu ocazia ceremoniei de decernare a certificarilor, Guillermo Pastor Auguet a felicitat fundatia in numele APPLUS, spunand:

“Plecand de la constatarea ca organizatia dvs. este destul de tanara si activeaza intr-un domeniu atat de complex, in care nu exista protocoale sau linii directoare consacrate, este evident ca ati facut un efort imens de a fi inovatori si de a da un bun exemplu managerial. Meritati felicitari pentru obtinerea certificatelor ISO in acest domeniu, ceea ce va crea, fara indoiala, un precedent si pentru alte evenimente de acest fel.”

FNOB considera ca dezvoltarea proiectelor sale (Cursa Mondiala din Barcelona, evenimente transoceanice, regate si activitati educative) trebuie sa avanseze in paralel cu cresterea organizatiei in sine. Fundatia si-a luat un angajament ferm de a crea proiecte de valoare, care sa incurajeze universitatile si companiile sa aiba relatii strategice cu FNOB, dand astfel nastere unui cerc educational care genereaza locuri de munca optime.

Satisfactia sponsorilor implicati in Cursa Mondiala din Barcelona a fost evaluata la impresionantul procent de 93%, cu 89% intentionand sa isi reinnoiasca sponsorizarile. Aceste valori se refera la peste 60 companii dintr-o varietate de sectoare (auto, asigurari, medicina, comertul cu amanuntul, sectorul alimentar). Pentru mai multe informatii, vizitati www.fnob.org.

› Cursa Mondiala din Barcelona are 3 certificate ISO