Home > Stiri EXTERNE > Danone Serdika – Bulgaria, certificata FSSC 22000

Danone Serdika – prima companie din Bulgaria certificata international in privinta sigurantei alimentare ISO 22000

13 octombrie 2011. Liderul in producerea produselor lactate din Bulgaria, Danone Serdika, a devenit si prima companie din tara care este premiata cu certificarea acreditata international pentru siguranta alimentelor.

Diter Shultz, directorul general Danone Serdika, a primit certificatul de la Dimitar Marikin, directorul SGS, organismul de certificare care a efectuat auditul de terta parte.

Aceasta certificare atesta faptul ca Danone Serdika indeplineste cerintele FSSC 22000:2010, un standard international dedicat producatorilor de alimente, dezvoltat pentru certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentare.

Compania bulgara este prima companie din grupul Danone care obtine acest certificat, iar acum se numara printre primele 400 de companii din lume datorita acestei realizari.

FSSC 22000:2010 combina cerintele lui ISO 22000 : 2005 (cerintele privind sistemele de management al sigurantei alimentare) cu cele ale lui PASS 220:2008 (programe preliminare destinate producatorilor, privind siguranta alimentelor).

Schema FSSC 22000:2010 este pe deplin recunoscuta de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor, organismul de referinta pentru armonizarea standardelor internationale privind siguranta alimentelor, alaturi de alte scheme de management al sigurantei alimentare, ca BRC, IFS si SQF.

In urma cu sase ani, Danone a devenit primul producator de lactate din Bulgaria care detine un sistem acreditat de management al mediului conform standardului international ISO 14001. Pentru mai multe informatii, vizitati www.danone.bg.

› Danone Serdika – Bulgaria, certificata FSSC 22000