Home > Stiri EXTERNE > Ebix primeste certificarea ISO 27001

Atlanta, 5 august 2011. Ebix, Inc., lider international in furnizarea de programe software la cerere si de servicii de comert electronic destinate sectorului de asigurari, a anuntat astazi ca a primit ravnita certificare a securitatii informatiei ISO 27001.

Certificarea ISO 27001 adevereste ca infrastructura si practicile adoptate de Ebix indeplinesc exigentele standardului ISO in ceea ce priveste capacitatile sale de securitate. Dezvoltarea Ebix si facilitatile sale BPO (business process outsourcing – externalizarea proceselor de afaceri) primisera deja prestigioasele certificari Carnegie Mellon CMMi 5 si ISO 9001:2000.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) creeaza standarde exigente si riguroase care specifica cerintele globale privind produsele, serviciile, procesele, materialele si sistemele. ISO 27001 este un nou standard international creat in mod specific pentru sistemul de management al securitatii informatiei (SMSI). Numeroase companii detin o versiune mai timpurie a acestui standard, ISO 9000, care trateaza calitatea sistemului de management al informatiilor.

Cu toate acestea, standardul ISO 27001 mai acopera si integritatea datelor, in special fiindca are legatura cu legea Sarbanes – Oxley. Standardul ISO 27001, insa, ofera in prezent singurul certificat iso referitor la securitatea informatiei acceptat la nivel international.

Auditul de certificare ISO 27001 a inclus audituri ale securitatii in cadrul urmatoarelor departamente si centre ale companiei: gazduirea serviciilor, bazele de date, operatiunile in retea, serviciile de conversie, sistemul de management al informatiilor, migrarea datelor, suportul tehnic, resursele umane, departamentele administrativ si juridic.

Curt Rynties, vicepresedintele M Financial Group a declarat: “Este reconfortant sa stim ca unitatea in care gazduim datele clientilor nostri indeplineste riguroasele standarde si politici cerute pentru certificarea ISO 27001. Suntem incantati de parteneriatul cu o companie care ia in serios securitatea informatiei si managementul riscului, o companie ca Ebix.”

De la protejarea impotriva amenintarilor cibernetice la identificarea si accesarea solutiilor de management, companiile de asigurari considera implementarea sistemului securitatii de catre Ebix ca pe o cale de a-si satisface cerintele de conformitate si de a-si reduce complexitatea si costul operatiunilor. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul web al companiei la adresa www.ebix.com.

› Ebix primeste certificarea ISO 27001