Home > Stiri EXTERNE > Evaluarea de conformitate cu ISO 50001

Delta Electronics este prima intreprindere de produse electronice din lume care trece de evaluarea de conformitate cu standardul ISO 50001

11 iulie 2011. Taipei, Taiwan. Delta Electronics, lider mondial in furnizarea de solutii de gestionare a energiei electrice si termale, a anuntat astazi ca fabrica sa din Dongguan, China, a devenit prima intreprindere de componente electrice si electronice care sa fi trecut in mod oficial de evaluarea de conformitate cu standardul ISO 50001 pentru sistemele de management al energiei, emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare.

Delta Electronics China si-a propus un obiectiv de economisire a energiei care se intinde pe 5 ani, care vizeaza sa reduca cu 50% consumul de curent electric pana in 2014, datele fiind comparate cu cele din 2009.

Daryl Liao, vicepresedintele executiv in regiunea chineza al Delta Group, a spus: “Pentru ca Delta Electronics sa-si indeplineasca misiunea de a oferi solutii energetice inovatoare, ecologice si eficiente, pentru o zi de maine mai buna, toate fabricile de pe glob trebuie sa se straduie sa economiseasca energia folosind acest obiectiv.

In fabricile din China au loc intalniri regulate in cadrul carora personalul discuta masurile de economisire a energiei. Acest aspect a crescut competitivitatea ecologica a grupului Delta. In a doua jumatate a lui 2010, obiectivul de economisire a energiei pentru regiunea China a insemnat reducerea cu 50 de procente a consumului fata de 2009.

Fabrica Delta din Dongguan este incantata ca a trecut evaluarea sistemului de management al energiei ISO 50001.

Este o recunoastere a devotamentului pe termen lung aratat de Delta fata de atitudinea prietenoasa cu mediul si fata de economisirea energiei. In viitor, Delta Electronics va promova experienta de succes a fabricii din Dongguan in alte fabrici din lume, ca parte a responsabilitatii noastre sociale corporative.”

Rock Huang, director general al fabricii Delta din Dongguan, a subliniat: “Fabrica Delta din Dongguan implementeaza in prezent productia ecologica si o solutie generala pentru energia alternativa.

Odata cu implementarea sistemului de management al energiei ISO 50001 in regiunea Dongguan, si avand o capacitate de productie la un nivel constant din ianuarie in mai anul acesta, noi am redus deja consumul de curent cu 10.51 milioane KWH in comparatie cu aceeasi perioada din 2010. Este echivalentul reducerii de emisii de carbon cu 10.2 mii de tone si cu economisirea a 8 milioane de renmibi (moneda Chinei). Consumul de curent electric a fost si el redus cu 37 de procente fata de valoarea de 74.3 mii KWH din 2009. Suntem increzatori ca atingerea obiectivului nostru de reducere a consumului cu 50% in 2014 nu este foarte departe.”

Dupa anuntarea oficiala a lansarii standardului ISO 50001, pe 15 iunie 2011, Delta Electronics a invitat imediat o firma de consultanta profesionala sa efectueze o evaluare.

Consultantii au confirmat la inceputul lunii iulie ca sistemul de management al energiei implementat de Delta este in conformitate cu standardul international. Sistemul de management al energiei ISO 50001 a fost conceput de ISO/PC 242, comitetul ISO de management al energiei.

Sistemul mosteneste unele principii ale standardelor ISO 9001 si ISO 14001, iar promovarea sa este benefica implementarii unei politici energetice nationale care sa incurajeze intreprinderile sa-si intareasca managementul energiei, sa-si reduca semnificativ consumul energetic si sa imbunatateasca intrebuintarea pe care o dau energiei.

Pentru mai multe informatii despre Delta Group, va rugam sa vizitati www.deltaww.com.

› Evaluarea de conformitate cu ISO 50001