Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de anvelope, certificata ISO 9001 si ISO 16949

Fabricile de anvelope Nizhnekamsk castiga certificari ISO pentru calitate

Nizhnekamsk, Tartarstan. 4 octombrie 2011. Cele doua fabrici de anvelope din orasul Nizhnekamsk au fost acreditate conform standardelor ISO 9001 : 2008 pentru managementul calitatii si ISO 16949 : 2009 pentru sectorul auto.

Cele doua fabrici, OAO “Nizhnekamskshina” si OOO “Anvelope pentru camioane Nizhnekamsk” apartin grupului Tatneft-Neftekhim Management Co. Certificatele obtinute sunt o dovada a incheierii cu succes a unui audit efectuat in urma reorganizatii celor doua fabrici in complexul petrochimic OAO TATNEFT.

Fabrica de anvelope pentru camioane a fost transformata intr-o societate cu raspundere limitata in iulie 2011, fiind astfel separata de fabrica OAO “Nizhnekamskshina”. Aceasta nu a schimbat numai structura unitatilor administrative, ci si sistemul de management al calitatii aplicat. Rezultatele unui audit special au relevat ca activitatea intreprinderilor in noile conditii necesita extinderea certificarii si pentru proiectarea produselor, in acord cu standardele internationale.

OAO Nizhnekamskshina este cea mai mare intreprindere din Russia in industria anvelopelor. Practic fiecare a treia anvelopa fabricata in Rusia vine de la Nizhnekamsk. Compania a fost infiintata in 1971 ca principala intreprindere de productie a anvelopelor pentru marcile auto VAZ si KAMAZ, ca si pentru alte automobile, camioane si masini agricole.

OAO Nizhnekamskshina este capabila sa produca 130 de tipuri si de marimi de anvelope pentru orice conditii de functionare, imbunatatindu-si continuu echipamentele. Dezvoltarea unor noi anvelope, ca si elaborarea unor noi formule de amestecuri de cauciuc si de tehnologii proprii sunt efectuate in cadrul centrului de cercetare si dezvoltare infiintat in 2005. Incepand cu anul 2004, OAO Nizhnekamskshina a inceput sa produca anvelopele radiale KAMA-EURO, care se bucura de o popularitate crescanda. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.tatneft.ru/wps/wcm/connect/tatneft/portal_eng/homepage.

› Fabrica de anvelope, certificata ISO 9001 si ISO 16949