Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de anvelope obtine certificatul ISO 50001

Prima fabrica Bridgestone care obtine certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei

Wilson, Carolina de Nord. 9 noiembrie 2012. Unitatea de productie Bridgestone Americas Tire Operations Wilson County a devenit prima fabrica de anvelope care a castigat certificarea ISO 50001.

Purtatorul de cuvant Bridgestone a declarat ca fabrica din Wilson este, de asemenea, si prima fabrica care a obtinut certificarea Superior Energy Performance (SEP) Mature Pathway.

Certificarea ISO 50001 este o recunoastere a aplicarii unui standard international care specifica anumite cerinte pentru sistemele de management al energiei industriale. Este vorba despre un standard ISO care, potrivit Bridgestone, impune masuri cum a fi stabilirea unui nivel de referinta al energiei, demonstrarea reducerii consumului de energie, fixarea unor obiective privind energia si gestionarea utilajelor mari consumatoare de energie.

Certificarea SEP Mature Energy Pathway incurajeaza companiile sa isi implementeze peste 50 de bune practici ale energiei si solicita o reducere cu 15 procente a energiei utilizate in ultimii 10 ani pentru a primi aceasta distinctie. Reprezentantii Bridgestone afirma ca fabrica din Wilson a facut economii verificabile de energie de 16,8 procente in intervalul de timp 2001 – 2011.

“Compania noastra se concentreaza de mult timp asupra reducerii consumului de resurse naturale si instituirii unor practici sustenabile de productie si, cu toate ca obtinerea acestei certificari este o mare onoare, sunt fericit sa pot spune ca asa se desfasoara in mod obisnuit lucrurile in fabrica noastra,”

a declarat Gary Williamson, directorul fabricii Wilson.

“Economiile de energie nu sunt bune numai pentru mediul inconjurator, ci si pentru dezvoltarea companiei noastre, astfel incat este o situatie intr-adevar reciproc avantajoasa,” a adaugat Williamson.

Bridgestone a anuntat ca le-a solicitat tuturor unitatilor sale de productie sa obtina certificarea ISO 14001 – un cadru pentru implementarea sistemelor de management al mediului – pana in anul 2000 sau in maxim doi ani de la cumpararea sau inaugurarea oricarei fabrici noi. Compania detine in momentul de fata 52 de unitati de productie Bridgestone, printre care se numara si fabrica din Wilson, care sunt certificate ISO 14001. Pentru mai multe informatii, vizitati www.bridgestone-firestone.com.

› Fabrica de anvelope obtine certificatul ISO 50001