Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de benzi adezive se certifica ISO 50001

Guvernul canadian Harper discuta despre o realizare inedita in domeniul managementului energiei (ISO 50001)

Brockville, Ontario. 19 octombrie 2012. Deputatul din parlamentul canadian reprezentand Leeds-Grenville, Gordon Brown, in numele ministrului resurselor naturale din Canada, Joe Oliver, a discutat astazi despre succesul companiei 3M Canada, care a fost certificata in conformitate cu doua standarde internationale ale energiei.

Fabrica de benzi adezive industriale 3M Canada din Brockville este prima din Canada si a doua fabrica cu acest profil din lume care a obtinut certificarea ISO 50001 pentru sistemul de management al energiei conform cerintelor Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) si care a atins nivelul Platina in programul Randament Energetic Superior. Uzina 3M din Brockville a demonstrat o imbunatatire a randamentului energetic de peste 15 % in cursul ultimilor trei ani.

“Cresterea eficacitatii energetice reprezinta unul dintre mijloacele cele mai rapide, cele mai ecologice si cele mai rentabile de a reduce gazele cu efect de sera, de a economisi energia si de a consolida securitatea energetica,”

a declarat dl Brown.

“Dorim sa felicitam 3M Canada pentru ca a demonstrat ca reducerea costurilor si a emisiilor de gaze cu efect de sera este buna pentru mediu si buna pentru afaceri.”

Ressources Naturelles Canada (RNCan), prin intermediul programului écoENERGIE referitor la eficacitatea energetica in industrie, i-a oferit 155 000 $ uzinei 3M in sprijinul initiativei sale de management al energiei. Aceasta initiativa reprezinta un proiect pilot in cadrul dialogului canadiano-american privind energia curata, un acord stabilit in februarie 2009 cu scopul de a intari colaborarea bilaterala privind progresele stiintei si tehnologiei in domeniul energiei curate, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice.

“3M Canada acorda o prioritate deosebita eficacitatii energetice si managementului energiei in birourile sale, in laboratoarele sale de cercetare si in special in fabricile sale,” a subliniat presedintele consiliului de administratie 3M Canada, dl Paul Madden. “Suntem foarte mandri ca suntem prima intreprindere canadiana care a meritat onoarea de a primi certificarea standardului ISO 50001 cu ajutorul programului de randament energetic superior si le suntem sincer recunoscatori celor de la Ressources Naturelles Canada pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat.”

Dl Brown le-a inmanat reprezentantilor 3M Canada o diploma care atesta certificarea ISO 50001. Standardul international ISO 50001:2011 ofera un cadru de referinta pentru gestionarea energiei in unitatile industriale cu scopul de a ajuta intreprinderile sa isi reduca in mod semnificativ consumul de energie.

Initiativa écoENERGIE privind eficacitatea energetica lansata de RNCan presupune investirea a 195 milioane de dolari intr-o perioada de cinci ani intr-o serie de programe de promovare a imbunatatirilor care pot fi aduse consumului de energie din Canada – acasa, la serviciu si in calatorie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.3m.com.

› Fabrica de benzi adezive se certifica ISO 50001