Home > Stiri EXTERNE > Fabrica biotehnologica obtine certificare HACCP

Companie biotehnologica castiga certificarea HACCP pentru controlul calitatii alimentare

Desio, Italia. 31 mai 2012. Compania Gnosis a obtinut certificarea HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control) pentru unitatea sa de productie Gnosis Bioresearch Srl situata in Pisticci (Matera), Italia. Fabrica a fost inspectata cu succes de un institut recunoscut international, care a atestat faptul ca sunt indeplinite cele mai inalte standarde de siguranta in producerea componentelor destinate produselor alimentare, ceea ce garanteaza siguranta in lantul alimentar.

Potrivit definitiei date de Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA), HACCP este un sistem de management in care siguranta alimentelor este asigurata prin analiza si controlul riscurilor biologice, chimice si fizice care pot aparea in productia de materie prima, in achizitionarea si manipularea acesteia, ca si in fabricarea, distributia si consumul de produse finite.

Certificarea HACCP demonstreaza angajamentul asumat de companie fata de siguranta alimentelor, atestand faptul ca Gnosis si-a elaborat un plan de siguranta eficace pentru a identifica si a analiza potentialele riscuri si puncte critice din intregul lant de productie.

Desi HACCP este un program obligatoriu pentru anumite categorii de alimente din SUA, cum ar fi carnurile, fructele de mare si bauturile racoritoare, Gnosis si-a implementat acest program in mod voluntar. Compania a pus la punct un sistem de management pentru propria monitorizare, prin care si-a analizat si si-a implementat toate etapele si procedurile, iar fiecare angajat a fost atras sa participe in succesul de lunga durata al protocolului HACCP prin masuratorile efectuate, prin metodele si procesele de monitorizare aplicate si prin masurile corective adecvate luate atunci cand apar abateri.

Aceasta certificare a calitatii pentru securitatea alimentelor se aliniaza ultimelor tendinte de reglementare impuse de cele mai noi aplicatii ale hranei functionale si ii ofera companiei o pozitie de lider in acest domeniu in plina dezvoltare.

La nivel mondial, cerintele privind productia de hrana functionala si comercializarea acesteia sunt reglementate in mod diferit. Insa certificarea HACCP ii ofera companiei posibilitatea de a-si asigura clientii din intreaga lume ca respecta un standard international al calitatii recunoscut de autoritatile de reglementare din domeniul sanatatii, ceea ce va creste increderea in utilizarea produselor Gnosis pentru a imbunatati performanta bunurilor finite. Pe langa GMP si HACCP, Gnosis Bioresearch Srl este in curs de a-si finaliza proiectele de certificare Halal si Kosher pentru gama sa de nutrienti care include enzime si vitamine.

Pisticci Operations este o noua unitate de productie integrata, inspectata cu succes de FDA, cuprinzand o fabrica multifunctionala pentru produse derivate din fermentare si din sinteza chimica, destinate producerii de ingrediente farmaceutice active in vrac.

Gnosis Bioresearch Srl a fost achizitionata de Gnosis in decembrie 2009 de la Pfizer. Unitatea este complet automatizata si detine configuratii de fabricare a mai multor produse in acelasi timp.

Concentrandu-se in special asupra producerii si comercializarii de ingrediente naturale si de ingrediente farmaceutice active, Gnosis este o companie biotehnologica producatoare de numeroase materii prime de fermentatie si de produse finite naturale pentru industriile farmaceutica, nutraceutica, veterinara si cosmetica.

Beneficiind de o pozitie de varf in procesele inovatoare de selectare si izolare a microorganismelor, de producere a enzimelor libere si imobilizate, Gnosis ofera solutii industriale personalizate prin ingredientele sale active. Pentru mai multe informatii, vizitati www.HACCP-international.com si www.gnosis-bio.com.

› Fabrica biotehnologica obtine certificare HACCP