Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de ciment obtine certificare ISO 50001

O companie din Ontario este prima organizatie din America de Nord care primeste certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei

Fabrica de ciment din Bowmanville, Ontario a St Marys Cement Inc. devine liderul producatorilor de pe continent in eficienta energetica si in economisirea energiei

4 iunie 2012. St Marys Cement – Bowmanville este prima organizatie industriala din America de Nord care primeste certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 50001. Standardul ISO 50001 este un cadru la care adera unitatile industriale care urmaresc sa isi gestioneze consumul de energie.

Procesele adoptate, care au condus la castigarea certificarii ISO 50001, i-au permis fabricii din Bowmanville sa isi micsoreze consumul de energie cu peste un milion de dolari in 2011, si cu aproximativ inca un milion de dolari in 2012, dupa cum preconizeaza calculele aferente.

Decernarea oficiala a certificatului ISO 50001 va fi facuta de Michael Deslisle, presedintele International Certification Services (ICS), care ii va inmana distinctia lui Erik Madsen, director executiv la St Marys Cement Inc.

Vor mai tine scurte prezentari si primarul municipiului Clarington, Adrian Foster, si directorul de operatiuni la St Mary’s Cement – Bowmanville, Fabio Garcia, care va sublinia beneficiile atribuite certificarii ISO 50001 care au legatura cu energia si cu mediul inconjurator. Evenimentul va avea loc pe 7 iunie 2012 la fabrica de ciment din Bowmanville, in incinta cladirii de mentenanta mecanica.
St Marys Cement Inc. este un important fabricant de ciment si de produse inrudite din domeniul constructiilor, care isi desfasoara activitatea in Statele Unite si in Canada. Avand sediul central in Toronto, Ontario, Canada, St Marys Cement Inc. furnizeaza materiale pe baza de ciment in Regiunea Marilor Lacuri si reprezinta si un producator destul de important de beton si de agregate pe piata din Ontario. St. Marys Cement Inc. – Bowmanville este o fabrica infiintata in 1968, care are 127 de angajati. Fabrica mai detine si certificarea internationala ISO 9001 pentru managementul calitatii.

St Marys Cement Inc. este o companie detinuta integral de Votorantim Cimentos, un producator international de ciment cu sediul in Sao Paulo, Brazilia. Pentru mai multe informatii, vizitati www.stmaryscement.com.

ISO 50001 este un standard creat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, care se refera la sistemele de management al energiei si specifica cerintele necesare elaborarii, implementarii, mentinerii si imbunatatirii unui astfel de sistem. Scopul standardului este de a le permite organizatiilor interesate sa adopte o abordare sistematica in obtinerea unei imbunatatiri continue a performantei energetice, incluzand aici eficienta energetica, securitatea energetica, utilizarea si consumul energiei. (dupa o stire www.huffstrategy.com)

› Fabrica de ciment obtine certificare ISO 50001