Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de munitie obtine certificare ISO pt. mediu

19 octombrie 2011. Dupa sase ani de eforturi sustinute, fabrica de munitie McAlester Army Ammunition Plant (MCAAP) a obtinut certificarea standardului international al Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 14001 : 2004 pentru sistemul sau de management al mediului (SMM). ISO 14001:2004 este un standard de management al mediului care specifica cerintele necesare implementarii si mentinerii unui astfel de sistem.

“Scopul sistemului de management al mediului implementat de MCAAP este de a gestiona potentialele consecinte asupra mediului generate de activitatile organizatiei, de a proteja mediul inconjurator, de a preveni poluarea si de a imbunatati performanta ambientala,” a spus Sernanda Anderson, reprezentanta manageriala pe probleme de mediu.

Decizia de a urmari obtinerea certificarii ISO 14001:2004 a impus un veritabil angajament din partea angajatilor MCAAP si a contractantilor de terta parte. Anderson a condus o echipa de 25 de membri instruiti in mai multe domenii care a jucat un rol important in educarea celorlalti angajati si in asigurarea conformitatii cu reglementarile si cu politicile stricte legate de mediu.

Angajamentul de a respecta reglementarile, de a preveni poluarea si de a urmari imbunatatirea continua a dus la numeroase beneficii, a mai precizat Anderson. Printre acestea se numara performanta ambientala imbunatatita, obtinerea unui avantaj fata de concurenta, noi clienti si noi oportunitati pe piata, sensibilizarea angajatilor la problemele si responsabilitatile fata de mediu, ca si o identificare mai rapida a zonelor in care pot fi facute economii.

Domeniul certificarii MCAAP este complex si include operatii legate de fabricatie; incarcarea, asamblarea si impachetarea munitiei pentru bombe; renovarea; expedierea, primirea, depozitarea, mentenanta si demilitarizarea munitiei. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.mcaap.army.mil.

› Fabrica de munitie obtine certificare ISO pt. mediu