Home > Stiri EXTERNE > Fabrica Porsche indeplineste cerintele ISO 50001

Fabrica Porsche din Zuffenhausen indeplineste cerintele ultimului standard lansat de ISO – ISO 50001, standardul de management al energiei

Principala fabrica Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen este prima fabrica din industria autovehiculelor din Germania care sa fi terminat cu succes un audit in conformitate cu noul standard aplicabil la nivel global ISO 50001 pentru managementul energiei. Si depozitul de componente din Sachsenheim, din apropiere de Stuttgart, a terminat cu succes acest audit efectuat de TÜV SÜD.

Noul standard ISO 50001 emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare ofera cerintele unui sistem de management al energiei care da posibilitatea companiilor de a-si imbunatati sistematic si continuu performanta legata de energie si de a-si creste eficienta energetica.

Sistemul de management al energiei ISO 50001 a fost integrat in deja existentul sistem de management al mediului din locatiile Zuffenhausen si Sachsenheim ale Porche, un aspect important a ceea ce inseamna “Managementul resurselor si energiei in cadrul Porsche”.

Telul Porsche este de a fi capabil sa-si imbunatateasca si mai mult inregistrarea si evaluarea consumului energetic si sa scoata in evidenta potentialele imbunatatiri, crescand astfel eficienta energetica a ambelor locatii. Wolfgang Leimgruber, membru al consiliului de administratie pentru productie si logistica, a declarat:

“Suntem incantati de succesul auditului deoarece acesta arata ca suntem pe calea cea buna spre o productie eficienta energetic si care economiseste resurse. In politicile noastre ambientale, la loc de cinste se afla cele mai inalte niveluri de compatibilitate si de sustenabilitate. Vom continua, prin urmare, sa muncim la echilibrarea balantei noastre energetice.“

Locatiile Porsche din Zuffenhausen si Sachsenheim au reusit sa-si imbunatateasca eficienta energetica in ultimii ani. Centrul de gestionare a energiei a fost complet renovat si echipat cu cele mai noi facilitati tehnice, iar in timpul construirii fabricilor de cogenerare – una la Zuffenhausen si una la Sachsenheim – s-a folosit echipament extrem de eficient energetic.

In plus, acoperisul depozitului de componente din Sachsenheim este folosit pentru a genera energie solara: 8500 de panouri fotovoltaice genereaza aproximativ doua milioane de kilowatti-ora de electricitate in fiecare an. Iar in Zuffenhausen, noul atelier de vopsit este pe punctul de a-si incepe activitatea. Aici sunt folosite cele mai noi tehnologii, concepute in special pentru a proteja mediul inconjurator. Este pentru prima oara cand aceste tehnologii inovatoare au fost folosite de un fabricant de automobile – emisii reduse combinate cu reducerea consumului de energie si de resurse, insotite de o calitate de varf.

Vizitati www.porsche.com pentru mai multe informatii despre fabrica Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen care a implementat ISO 50001 pentru managementul energiei cu succes.

› Fabrica Porsche indeplineste cerintele ISO 50001