Home > Stiri EXTERNE > 19 fabrici de CO2 obtin certificare FSSC 22000

15 octombrie 2012. Linde North America a primit certificarea FSSC 22000 pentru toate cele nouasprezece unitati ale sale producatoare de dioxid de carbon (CO2) pentru bauturi. FSSC 22000 este un standard extrem de strict aprobat de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor (GFSI) care ofera incredere in furnizarea de alimente sigure consumatorilor din intreaga lume.

Linde North America apartine grupului Linde, lider in productia de gaze utilizate in numeroase aplicatii si industrii. Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor reprezinta o initiativa a mediului de afaceri care vizeaza imbunatatirea continua a managementului sigurantei alimentare, oferind o platforma de colaborare pentru unii dintre cei mai mari experti mondiali in siguranta alimentelor, apartinand unor mari companii din sectorul de retail, de productie si de servicii alimentare, care au astfel ocazia de a colabora cu reprezentanti ai lantului de aprovizionare alimentar, ai organizatiilor internationale, ai invatamantului si autoritatilor publice.

Sal Calandra, seful departamentului de calitate si siguranta alimentara din cadrul Linde North America, a spus:

“Doresc sa felicit toti angajatii implicati in obtinerea acestei certificari. O calitate constanta a gazelor poate fi cruciala in industria alimentelor si bauturilor pentru controlarea microorganismelor, prelungirea termenului de valabilitate si mentinerea calitatii produsului. Procesele din fabricile de CO2 Linde sunt monitorizate si controlate in mod continuu, incadrandu-se in parametri stricti privind calitatea, astfel incat clientii pot fi siguri de puritatea exceptionala a gazelor. Aceasta certificare FSSC 22000 a fost intr-adevar rezultatul unui efort de grup, care a parcurs o cale lunga catre asigurarea sigurantei unitatilor noastre de productie.”

Bazandu-se pe feedbackul primit de la clientii Linde, SGS North America, firma de audit care a certificat Linde conform standardului, a constat suprematia companiei in siguranta alimentelor si domeniul gazelor industriale.

Tony Perkins, vicepresedintele SGS North America, a spus:

“Certificarea FSSC 22000 este o provocare pentru orice organizatie in parte. Cu toate acestea, Linde si-a demonstrat angajamentul ferm pentru sistemul de management al sigurantei alimentare prin implementarea si obtinerea certificarii FSSC 22000 pentru nu mai putin de nouasprezece unitati de productie de CO2 din Statele Unite. Sistemul a fost elaborat in asemenea fel incat usureaza implementarea fara a compromite siguranta alimentelor, fiind astfel integrat perfect in sistemul calitatii deja existent in cadrul companiei. Felicitari pentru treaba excelenta pe care au facut-o.”

Grupul Linde este lider in productia de gaze industriale, avand circa 51000 angajati in peste o suta de tari din intreaga lume. In anul financiar 2011, compania a generat venituri de 13787 miliarde €.

Strategia Linde Group este orientata spre cresterea profitabila pe termen lung si se concentreaza asupra extinderii afacerii internationale prin produse si servicii avansate. Linde actioneaza responsabil fata de partile interesate, partenerii sai de afaceri, angajatii sai, societate si mediu, in toate regiunile si locatiile sale de pe glob. Grupul se dedica tehnologiilor si produselor care fac o legatura intre obiectivele clientilor sai si dezvoltarea durabila.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.linde.com.

› 19 fabrici de CO2 obtin certificare FSSC 22000