Home > Stiri EXTERNE > Finance House isi pastreaza certificarea ISO 27001

Departamentul IT din cadrul Finance House isi pastreaza certificatul ISO 27001 pentru securitatea informatiei

26 august 2012. In urma finalizarii auditului de conformitate efectuat de organismul de certificare german TÜV SÜD Middle East LLC, Finance House isi pastreaza pentru cel de-al treilea an consecutiv certificarea de referinta a sistemul de management al securitatii informatiei ISO/IEC 27001:2005 pentru departamentul sau IT.

Tarek Soubra, directorul IT al Finance House, a declarat: “Inca de la inceput, am considerat confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiilor drept o abordare strategica pentru administrarea serviciilor, sistemelor si infrastructurii noastre IT din cadrul Finance House. Obtinerea certificarii ISO 27001 in urma cu doi ani a reflectat angajamentul nostru serios fata de o astfel de abordare.”

“La doi ani de cand am obtinut certificatul ISO 27001, suntem mandri sa il pastram si in cel de-al treilea an consecutiv, ceea ce amplifica angajamentul ferm asumat de Finance House in privinta securitatii informatiei. Nu pot atribui aceasta realizare remarcabila decat eforturilor depuse de departamentul nostru IT, care asigura conformitatea continua si imbunatatirile aduse cadrului general al securitatii prin adoptarea celor mai bune tehnologii si sisteme disponibile in prezent”, a continuat Soubra.

“Deoarece informatiile reprezinta resurse esentiale pentru banci si pentru institutiile financiare, mentinerea certificarii ISO 27001 le garanteaza partilor interesate si clientilor nostri ca ne-am implementat cele mai inalte standarde internationale privind securitatea informatiei, controlul riscului si protectia consumatorului,” a continuat Soubra.

“Noi, cei de la Finance House, continuam sa ne dedicam mentinerii calitatii serviciilor si produselor oferite tuturor clientilor, si furnizarii unor servicii clasificate ca fiind de talie mondiala”, a concluzionat Soubra.

ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) este cel mai important dezvoltator de standarde internationale din lume. Standardele ISO stipuleaza cerinte privind produse, servicii, procese, materiale si sisteme de ultima ora si cerinte privind bunele practici de conformitate, evaluare si management. ISO a elaborat in colaborare cu Comisia Electrotehnica Internationala ISO 27001, un standard recunoscut pe plan international pentru sistemul de management al securitatii informatiei (SMSI) care stabileste regulile pentru aplicarea unei abordari metodice in gestionarea informatiilor sensibile si in garantarea securitatii datelor.

Finance House a fost infiintata ca una dintre primele companii financiare “independente” din Emiratele Arabe Unite, incepandu-si principalele activitati de investitii, finantare comerciala si a consumatorilor in iulie 2004 . Aceste linii de activitate constituie factorii care influenteaza cresterea continua a companiei. Finance House este o companie inovatoare, care respecta diversitatea pietelor din Emirate si care pune la dispozitie produse si solutii personalizate, deci unice, oferind o competitie sanatoasa in sectorul financiar existent. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.financehouse.ae.

› Finance House isi pastreaza certificarea ISO 27001