Home > Stiri EXTERNE > Firma de arhitectura si design obtine ISO 14001

Stantec obtine certificare ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului

Compania indeplineste cerintele standardului ISO 14001:2004 pentru reducerea impactului asupra mediului

Edmonton, Alberta. 5 aprilie 2012. Firma nord-americana de proiectare Stantec a anuntat astazi ca a obtinut cu succes o certificare ISO integrala a companiei in conformitate cu standardul international ISO 14001:2004 pentru sistemele de management al mediului.

ISO 14001 este un standard recunoscut mondial, care le impune organizatiilor sa isi identifice potentialul impact asupra mediului si sa stabileasca masuri de control pentru a reduce la minim acest impact, sa isi monitorizeze si comunice performanta in protectia mediului si sa isi puna la punct un proces oficial de imbunatatire a sistemului. Prezenta certificare ISO 14001 care a reprezentat un obiectiv strategic pentru Stantec, s-a incheiat prin evaluarea externa efectuata in toate departamentele companiei de auditorii de la BSI Management Systems.

“Aceasta certificare ISO 14001 vorbeste despre dedicarea noastra de a fi un model de dezvoltare durabila,” a spus Bob Gomes, presedintele Stantec. “Am facut afaceri si vom continua sa facem afaceri intr-un mod care indeplineste nevoile prezentului, contribuind, in acelasi timp, la un viitor durabil din punct de vedere social, economic si al mediului.”

Programele ample initiate de Stantec includ luarea unei amprente anuale de carbon si a unei amprente asupra mediului a operatiunilor sale care se desfasoara in peste 170 de locatii. Acest program implica strangerea de informatii agregate asupra aspectelor cheie de mediu care au legatura cu consumul de energie, apa si hartie; emisiile de gaze cu efect de sera; precum si producerea de deseuri.

Sunt fixate obiective de reducere, iar acestea sunt masurate la nivel de companie si de birou individual. Pe langa certificarea ISO 14001:2004, Stantec mai detine si statutul de Climate Registered de la Registrul Climatic (The Climate Registry – TCR), obtinut prin masurarea cu succes a amprentei de carbon in conformitate cu cel mai bun program TCR, prin verificarea sa de o terta parte si prin raportarea datelor pe site-ul web TCR.

Sistemul de management al mediului conform ISO 14001 a fost construit pentru a fi incorporat in sistemul de management integrat al companiei, care mai primise si certificarile ISO pentru sistemele de management al calitatii, ISO 9001:2008; si sistemele de management al serviciilor IT, ISO/IEC 20000-1:2005.

Stantec ofera servicii profesionale de consultanta in planificare, inginerie, arhitectura, design interior, arhitectura peisagistica, topografie, stiintele mediului, managementul proiectelor si economia proiectelor de infrastructura. Compania isi sprijina clientii de pe mai multe piete din sectoarele public si privat in fiecare etapa, de la conceptualizarea initiala si studiul de fezabilitate pana la incheierea proiectului si mai mult. Serviciile Stantec sunt oferite prin intermediul celor aproximativ 11000 de angajati care lucreaza in cele peste 170 locatii din America de Nord si in cele 4 locatii internationale. Pentru mai multe informatii, accesati www.stantec.com.

› Firma de arhitectura si design obtine ISO 14001