Home > Stiri EXTERNE > Firma de asigurari isi implementeaza ISO 31000

Baku, Fineko, Azerbaidjan. 6 noiembrie 2012. Rezultatele crizei financiare mondiale din 2008 au demonstrat inevitabilitatea unei noi abordari a managementului riscului in orice organizatie comerciala. In Azerbaidjan, PAŞA Həyat Sığorta (www.pasha-insurance.az) a devenit prima companie de asigurari care a reactionat la aceasta problema urgenta.

Potrivit unor surse interne, PAŞA a fost prima firma de asigurari care si-a creat o unitate structurala in sistemul de guvernare corporativa pentru a-si controla riscurile strategice, financiare, operationale si toate celelalte riscuri, adoptand un sistem de management al riscului conform standardului ISO 31000.

“Departamentul de management al riscului efectuaza lucrarile necesare pentru introducerea unor proiecte importante, bazandu-se pe experienta internationala la care avem acces,”

a mentionat compania intr-un comunicat.

In 2011, PAŞA Həyat Sığorta a inceput procesul de implementare a standardului international ISO 31000:2009 – Managementul riscului: Principii si linii directoare. Stabilitatea financiara este una dintre cele mai importante valori pentru companie, ceea ce creste si mai mult importanta gestionarii riscurilor in acest context.

Seful departamentului de management al riscului, Parviz Guliyev, a subliniat insemnatatea aplicarii unor masuri de control intern in orice societate comerciala, in acord cu standardele internationale, ca si a adoptarii experientei de succes a tarilor avansate pentru indeplinirea obiectivelor strategice.

Pe langa adoptarea standardului ISO 31000, pentru a-si consolida sistemul de control intern, PAŞA Həyat Sığorta a adoptat si si-a implementat cu succes documente standard cum ar fi legea Sarbeyns-Oxley (2002), Raportul Cadbury (1991), Codul Greenbury (1995), Codul Combinat (1998 – 2003), Raportul Turnbull (1999).

“Luand toate aceste documente ca punct de plecare, compania noastra si-a dezvoltat un model eficient al sistemului de control intern. Speram ca PAŞA Həyat Sığorta va continua sa le dea celorlalte companii de asigurari un exemplu pozitiv in aplicarea celor mai bune practici,” a mai spus Guliyev.

› Firma de asigurari isi implementeaza ISO 31000