Home > Stiri EXTERNE > Firma certificata e-Stewards, ISO 14001 si R2

Compania All Green Electronics Recycling devine certificata e-Stewards, ISO 14001 and R2 ca recunoastere a inaltelor standarde aplicate in gestionarea deseurilor electronice

Tustin, California. 23 aprilie 2012. All Green Electronics Recycling, o importanta firma de reciclare de deseuri electronice, specializata in eliminarea bunurilor IT si in servicii de distrugere de date, a primit de curand trei certificari relevante, reprezentand inalte standarde privind servicile si practicile: e-Stewards, ISO 14001 si R2.

Certificarile e-Stewards si R2 (Reciclare Responsabila) vin in ajutorul organizatiilor care genereaza deseuri electronice prin identificarea companiilor care garanteaza ca toate bunurile colectate vor fi refolosite sau reciclare intr-o maniera responsabila si prietenoasa cu mediul. ISO 14001 este cel mai cunoscut standard pentru mediul inconjurator, emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare, el oferind organizatiilor un cadru pentru dezvoltarea unui sistem de management al mediului eficient si eficace si ajutandu-le sa isi limiteze impactul operatiunilor asupra naturii si comunitatii in care isi desfasoara activitatea.

Obtinerea acestor certificari ISO, e-Stewards si R2 urmeaza la scurt timp dupa intrarea in vigoare a noilor directive federale care impun ca toate deseurile electronice generate de agentiile federale si de contractorii guvernamentali care lucreaza cu produse electronice subventionate de contribuabili sa fie directionate numai catre firme de reciclare certificate. Prin aceste certificari, All Green demonstreaza ca aplica cele mai inalte standarde de prelucrare responsabila, incluzand aici si garantia ca deseurile electronice nu vor sfarsi in gropile de gunoi, ca datele confidentiale sunt distruse si ca muncitorii sunt protejati.

Arman Sadeghi, directorul executiv al companiei All Green, a declarat ca a fost inspirat sa demareze aceasta afacere cu deseuri electronice in 2008, dupa ce a vizionat un documentar de 60 de minute in care Basel Action Network (BAN) dezvaluia ororile pe care le produceau deseurile electronice din SUA, care intoxicau oamenii si mediul din tarile in curs de dezvoltare.

“Arman m-a contactat si m-a intrebat ce ar putea sa faca pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme si iata-ne acum privind evolutia companiei All Green Electronics Recycling, care ofera servicii de management responsabil al deseurilor electronice,”

a declarat Jim Puckett, directoul executiv al Basel Action Network, care a avut initiativa certificarii e-Stewards.

Numai un numar foarte mic de firme de reciclare de deseuri electronice din lume detin distinctia unei multiple certificari in urma auditului de terta parte. All Green Electronics Recycling deserveste organizatii guvernamentale si comerciale pe plan national si isi desfasoara activitatea in 48 de state.

Companiile pot solicita servicii de ridicare a deseurilor direct pe site-ul All Green, iar consumatorii pot gasi tot aici o lista unde pot depune deseurile electronice de care doresc sa se debaraseze.

“Aceste audituri de terta parte demonstreaza ca practicile noastre de reciclare de deseuri electronice si de distrugere de date ating cele mai inalte standarde si scot in evidenta misiunea noastra de a prelucra electronicele retrase din uz intr-un mod responsabil,” a explicat Arman Sadeghi.

“Ele mai garanteaza si ca politicile noastre privind sanatatea si siguranta merg dincolo de ceea ce impune legea. Avand in vedere noile directive federale din SUA si ritmul crescut in care avanseaza tehnologia, acesta este cel mai bun moment pentru a castiga aceste certificari riguroase.”
Pentru mai multe informatii, vizitati www.allgreenrecycling.com.

› Firma certificata e-Stewards, ISO 14001 si R2