Home > Stiri EXTERNE > Firma de consultanta obtine certificare ISO 27001

Indus Insights castiga certificarea ISO 27001 – una dintre cele mai acceptate acreditari ale securitatii informatiei in intreaga lume

Chicago, Illinois si Gurgaon, India. 12 octombrie 2012. Indus Insights, un mare furnizor de servicii de consultanta analica dedicate organizatiilor mondiale, a anuntat astazi ca a castigat certificarea ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei. Certificatul ISO 27001 i-a fost acordat centrului mondial de servicii al companiei din Gurgaon in urma finalizarii reusite a unui audit al securitatii informatiei realizat de un organism de certificare independent, de terta parte.

“In epoca actuala, a seturilor de date nestructurate, in care informatiile reprezinta bunuri strategice pentru organizatii, a devenit absolut crucial pentru acestea sa isi asigure securitatea activelor informatice. In plus, din punctul de vedere al caracterului privat solicitat de consumatori, securitatea informatiilor a devenit tot mai importanta, deoarece volumul de date colectate de la consumatori creste foarte rapid,”

a declarat Saurabh Sharma, CEO, Indus Insights.

“Am inteles faptul ca ne sunt impartasite informatii sensibile, si ne dedicam asigurarii confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii acestui fel de informatii. Suntem incantati ca am primit certificarea ISO 27001, acceptata pe plan mondial. Ea este inca o dovada a angajamentului nostru de a depasi mereu asteptarile clientilor nostri,”

a adaugat Sharma.

ISO 27001 este una dintre cele mai recunoscute acreditari ale securitatii informatiei din lume. Standardul ISO/IEC 27001:2005 a fost creat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) in colaborare cu Comisia Electrotehnica Internationala (IEC).

Acest standard cuprinzator contine peste 130 masuri de control care trebui sa fie adoptate de o organizatie inainte ca aceasta sa poata pretinde conformitatatea cu standardul. Aceste masuri de control acopera numeroase aspecte referitoare la securitatea informatiei, cum ar fi gestionarea securitatii retelei, drepturile de acces ale utilizatorilor, masuri de control ale criptarii, crearea de copii de siguranta, manipularea mediilor, securitatea fizica, continuitatea afacerii etc. In vederea obtinerii certificarii ISO 27001, organizatiile trebuie sa ii demonstreze unui auditor acreditat ca si-au implementat masurile corespunzatoare de control al securitatii informatiei si ca aceste masuri de control sunt eficace.

Indus Insights este o firma de consultanta specializata in management, care ajuta organizatiile sa se optimizeze prin utilizarea datelor analitice si a seturilor de date nestructurate. Firma are experienta in aplicarea analiticii in domenii ca marketingul, comertul electronic, retelele de socializare, anticiparea riscurilor, reducerea fraudelor si altele. Indus Insights vine in intampinarea nevoilor clientilor sai prin intermediul centrului sau de servicii din Gurgaon (regiunea Delhi), India.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.IndusInsights.com.

› Firma de consultanta obtine certificare ISO 27001