Home > Stiri EXTERNE > Firma de consultanta, ofera servicii conf. ISO 20000

Firma de consultanta Consult2Comply a colaborat cu compania Unisys in vederea certificarii acesteia conform standardului ISO/IEC 20000:2011

Unisys Federal Systems a obtinut noua certificare internationala pentru serviciile IT

Reston, Virginia. 23 aprilie 2012. Consult2Comply, un renumit furnizor de servicii de consultanta in obtinerea conformitatii cu reglementarile din domeniul software si al serviciilor administrate, a anuntat astazi ca a colaborat cu compania Unisys Federal Systems pentru obtinerea recentei certificari a acesteia conform standardului ISO/IEC 20000. Certificarea verifica abordarea aplicata de companie si capacitatea sa de a furniza organizatiilor externe cliente servicii administrate IT de talie mondiala, inclusiv suport tehnic si servicii de management al centrelor de date.

Unisys Federal Systems a primit certificarea pentru intregul cadru al sistemului ISO/IEC 20000 utilizat pentru a furniza servicii in centrele de date si pentru activitatile sale specifice din domeniul finantelor si al contabilitatii, iar Consult2Comply a ajutat compania sa creeze, sa construiasca, sa dezvolte si sa implementeze acest cadru.

Standardul certificabil ISO/IEC 20000:2011, lansat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) in colaborare cu Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), este primul standard recunoscut international care evalueaza managementul serviciilor IT, principalul criteriu de masurare a calitatii IT din cadrul unei organizatii. La inceputul acestui an, ISO si IEC au revizuit acest standard pentru a include cerinte mai stricte de securitate si alte imbunatatiri.

ISO/IEC 20000 defineste cerintele prin a caror respectare furnizorii de servicii sunt capabili sa furnizeze servicii IT administrate, el descrie in amanunt cele mai bune practici din domeniu si specifica cinci procese cheie de management al serviciilor: furnizarea serviciilor, relatiile cu clientii si cu furnizorii, rezolvarea incidentelor, implementarea software si controlul proceselor. Aceasta acreditare confirma faptul ca Unisys are abilitatea de a oferi solutii IT esentiale in arena federala IT.

Steve Crutchley, directorul executiv si fondatorul firmei Consult2Comply, a declarat: “Echipa noastra a muncit pentru a ajuta la organizarea documentatiei Unisys. Noua versiune a standardului impune practic elaborarea unui nou cadru. Suntem mandri de faptul ca Unisys a fost evaluata cu zero neconformitati si ca a primit o aprobare neconditionata, ceea ce o plaseaza printre putinele corporatii din Statele Unite care detin aceasta certificare.”

Pana acum, Consult2Comply s-a ocupat de procesul de certificare a treisprezece companii care urmareau obtinerea certificarii ISO, patru dintre ele incheind procesul si obtinand certificarea in mai putin de trei luni. Cei peste 25 de ani de experienta ai echipei in auditarea si consulta privind securitatea informatiei si managementul bunurilor IT au inspirat crearea unei abordari noi, orientate spre afaceri. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.consult2comply.com.

Unisys Federal Systems proiecteaza si dezvolta solutii IT pentru agentiile guvernamentale si pentru mediul de afaceri, destinate acelor aplicatii unde se impune lipsa totala a erorilor. Multumita intelegerii aprofundate a sistemelor de calcul sigure, cu volum mare si cu trafic intens, compania este capabila sa coopereze cu clientii sai pentru a le oferi acestora metode eficiente de functionare, o complexitate redusa si o productivitate crescuta. Pentru mai multe informatii, vizitati www.unisys.com.

› Firma de consultanta, ofera servicii conf. ISO 20000