Home > Stiri EXTERNE > Firma din domeniul IT anunta obtinerea ISO 27001

Opteamix isi consolideaza securitatea datelor clientilor prin certificarea ISO 27001

Bangalore, Karnataka, India. 30 august 2012. Opteamix India Business Solution India Pvt. Ltd, o sucursala detinuta integral de Opteamix LLC., o companie de servicii IT cu sediul in Denver, a anuntat astazi ca a fost certificata conform ISO/IEC 27001:2005 (standardul international al sistemelor de management al securitatii informatiei – SMSI) de BSI, un organism de certificare acreditat ISO. Opteamix si-a inceput activitatea in India in luna iunie, printr-un parteneriat cu compania Tekizen.

Tony Hadzi, directorul executiv Opteamix, a declarat: “In ultimele opt luni am fost martorii unei cresteri fantastice a companiei. Deoarece suntem o companie IT atat de tanara, obtinerea certificarii ISO 27001 demonstreaza dedicarea noastra exceptionala de a pastra in siguranta datele clientilor si angajamentul nostru de a construi relatii cu clientii bazate pe parteneriat, respect si incredere.

Aceasta certificare le va da asigurari clientilor nostri, dar si potentialilor clienti care ne intreaba mereu cum ne protejam informatiile; acum suntem capabili sa dam in raspuns foarte clar la aceste intrebari.”

ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) a elaborat si a dezvoltat pana acum cele mai multe standarde internationale (19 200). ISO 27001 este standardul international pentru sistemele de management al securitatii informatiei (SMSI). ISO 27001 specifica cerintele prin care o companie isi poate elabora, implementa, analiza, monitoriza, administra si mentine un sistem eficient de management al securitatii informatiei. Certificarea atesta faptul ca o companie a fost auditata extern, in mod independent, recunoscandu-i-se conformitatea cu cel mai prestigios standard de securitate a informatiei.

Auditul final de certificare a fost realizat de grupul BSI (unul dintre liderii mondiali in standardizare, sisteme de management, imbunatatirea companiilor si reglementari), iar echipa de audit a fost condusa de Ravindra, director general IT la ITES Certifications. Potrivit lui Ravindra, “Foarte putine organizatii de aceasta marime au fost capabile sa ajunga la aceasta realizare intr-un timp atat de scurt.”

Certificarea ISO 27001 a fost primita de Opteamix in urma unui proces de audit foarte riguros, in doua etape, care a venit dupa opt luni de pregatire. Compania si-a implementat diferite politici si proceduri referitoare la toate informatiile, activele si angajatii sai. Certificarea ISO ii permite companiei sa isi gestioneze informatiile confidentiale si sensibile garantand disponibilitatea, confidentialitatea si integritatea acestora.

“Sunt incantat ca am obtinut certificarea ISO 27001 de la BSI,” a declarat Shrinivas Ramanujan, vicepresedintele Opteamix care a condus aceasta initiativa. “Aceasta certificare reprezinta o confirmare independenta a proceselor noastre de securitate si le demonstreaza tuturor clientilor nostri ca luam securitatea datelor lor in serios. Inca de la inceput ne-am dorit sa implementam aceasta disciplina in organizatia noastra si sa incurajam o cultura a securitatii in cadrul Opteamix.”

Opteamix este o companie de servicii IT infiintata de experti IT care le-au oferit servicii de calitate clientilor din topul Fortune 500 in ultimii 25 ani. Opteamix a fost infiintata in ianuarie 2012 si are sediul central in Colorado, SUA, si un centru de servicii in Bangalore, India. Filosofia serviciilor oferite de Opteamix se caracterizeaza prin solutii responsabile pentru afaceri prin intermediul tehnologiei. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.opteamix.com.

› Firma din domeniul IT anunta obtinerea ISO 27001