Home > Stiri EXTERNE > Firma de mobilier obtine certificarea ISO 50001

Prima firma de mobilier din lume certificata ISO 50001 pentru managementul energiei

20 iulie 2012. Allsteel Inc., o firma americana care proiecteaza si fabrica mobilier de birou, a primit certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei. Compania din Muscatine, Iowa, devine astfel primul producator de mobilier din lume care se sa certifice conform acestui standard mondial de management energetic, si cea de-a treia companie din Statele Unite care detine aceasta certificare.

Lansat in 2011, standardul ISO 50001 ajuta organizatiile din toate sectoarele sa isi foloseasca energia in mod mai eficient, prin dezvoltarea unui sistem de management al energie (SMEn). ISO 50001 se bazeaza pe modelul sistemului de management al imbunatatirii continue utilizat si de alte standarde deja publicate, ca ISO 9001 sau ISO 14001. Acest lucru usureaza initiativa organizatiilor de a-si integra managementul energiei in eforturile de ansamblu de a-si imbunatati managementul calitatii si mediului.

Pe langa aceasta recenta certificare ISO, Allsteel a castigat si certificarea Superior Energy Performance (SEP) Gold, obtinand o reducere cu peste 10% a energiei fata de valoarea initiala inregistrata in anul 2008. Programul SEP este condus de Consiliul SUA pentru Productia Eficienta Energetic. In eforturile sale de a obtine aceste certificari, Allsteel s-a alaturat Programului Demonstrativ al Ministerului Energiei din SUA. Un organism de certificare acreditat a acordat ambele certificari.

Potrivit lui Keri Luly, directorul programelor de sustenabilitate din cadrul Allsteel, unitatea de productie a companiei a reusit sa obtina aceste certificari angajandu-se sa isi implementeze sisteme de economisire a energiei care vor aduce o reducere de 25% a consumului energetic intr-o perioada de 10 ani. In vederea indeplinirii acestui deziderat, au fost puse in aplicare cateva initiative, cum ar fi instarea unei matrice solare de 21 200 kWh pe acoperisul unitatii de productie Allsteel.

“Atunci cand am acceptat invitatia lansata de Ministerul Energiei si Consiliul SUA pentru Productia Eficienta Energetic de a participa la programul lor, stiam ca va fi o provocare sa le indeplinim toate cerintele. Insa Allsteel si-a dovedit inca o data capacitatile de lider atat pe plan local, cat si pe plan mondial,” a declarat Keri Luly referitor la obtinerea certificarilor ISO 50001 si SEP.

Allsteel Inc. sarbatoreste anul acesta 100 de ani de la infiintare. Mai multe detalii pe: www.allsteeloffice.com.

› Firma de mobilier obtine certificarea ISO 50001