Home > Stiri EXTERNE > Firma de reciclare deseuri se certifica ISO 14001

O firma de reciclare de deseuri feroase si neferoase din Franta obtine certificarea de protectie a mediului ISO 14001

Couffouleux, Franta. 6 iunie 2012. In timpul saptamanii dezvoltarii durabile, societatea Guy Dengasc et Fils, cu sediul in Couffouleux, a primit de la organismul de certificare ISO Ecopass, in prezenta lui Pierre Verdier, primarul comunei Couffouleux, primul certificat ISO 14001 : 2004 din departamentul francez 81 (Tarn) in domeniul sau de activitate. ISO este cea mai importanta organizatie de standardizare din lume.

Societatea (www.dengasc.fr), infiintata acum 50 de ani de Guy Dengasc si activand in Couffouleux de 22 de ani, valorizeaza pe o suprafata de 1 hectar 45, din care un hangar de stocare de 1 000 m², peste 25000 tone de deseuri in fiecare an. Aceste date o transforma intr-una dintre cele mai importante intreprinderi autonome de recuperare si de reciclare de metale feroase si neferoase din Tarn.

“Datorita cresterii activitatii noastre, am inceput demersul de a ne certifica ISO 14001 acum mai bine de 5 ani. Desi a fost foarte lunga, aceasta procedura ni s-a parut indispensabila, deoarece ea consolideaza securitatea activitatii noastre si constituie o marturie a seriozitatii noastre fata de clienti si a respectului fata de mediul inconjurator,” a declarat directorul general Jean-Michel Dengasc.

Dengasc s-a angajat astfel sa aplice proceduri responsabile fata de mediu, ca de pilda prevenirea poluarii prin controlul efectuat asupra deseurilor primite si garantarea faptului ca toate produsele periculoase sunt retinute pentru a nu polua solul.

Jérôme Cazot, responsabil cu protectia mediului la Dengasc, a explicat:

“Implementarea standardului ISO 14001 nu a fost intotdeauna usoara, insa aceasta certificare ne pune la dispozitie un cadru de lucru si ofera garantii despre tot ceea ce facem. Toata lumea s-a implicat si le multumim tuturor angajatilor. In 2012, investitiile noastre se vor indrepta catre o crestere a impermeabilizarii solului prin integrarea prevederilor actuale, desigur, insa mai ales a noilor cerinte ale viitoarelor comenzi si acorduri pe care le vom incheia”.

Sandrine Cabrit, auditor principal la Ecopass, cea care a efectuat verificarile la fata locului, a remarcat “competenta deosebita a responsabilului de calitate-securitate-mediu”, Niels Krijnen, si a comentat despre noua certificare ISO 14001 obtinuta de compania franceza: “Inaltul nivel de motivatie si de angajament, atat uman, cat si tehnic si financiar, prezentat de societatea anonima Dengasc, a transformat certificarea ISO intr-un punct de plecare si nu o linie de sosire.”

› Firma de reciclare deseuri se certifica ISO 14001