Home > Stiri EXTERNE > Firma de reciclare a fierului, certificata ISO 14001

Unitatea de reciclare Calbag din Oregon se certifica ISO 14001 pentru managementul mediului

13 februarie 2012. Calbag Metals Co., o firma de reciclare a fierului vechi cu sediul in Portland, Oregon, a primit certificarea ISO 14001 pentru unitatea sa din Portland. Standardul ISO 14001 confirma faptul ca firma si-a implementat un sistem de management al mediului in fabrica din Oregon, pe care il mentine si il imbunatateste continuu.

Unitatea din Portland include trei cladiri care insumeaza 117000 picioare patrate, ceea ce ofera companiei abilitatea de a depozita si de a prelucra cateva milioane de pfunzi de metale feroase si neferoase in fiecare luna.

Compania a mentionat ca si unitatea sa din Tacoma, Washington a obtinut certificarea ISO 14001 in august 2010.

Potrivit reprezentantilor Calbag, procesul de certificare ISO 14001, care include elaborarea unui sistem de management al mediului, formarea angajatilor si procese de documentare, a durat 18 luni si a implicat participarea tuturor angajatilor Calbag din Portland.

Pentru a-si pastra certificarea ISO 14001, Calbag Metals se va supune unor audituri si verificari periodice de supraveghere.

“Aceasta realizare este un motiv de mandrie pentru toti angajatii de la Calbag Metals din Portland, deoarece cu totii au luat parte la acest efort, iar acum vor purta insemnul certificarii pe maneci si pe castile de protectie,” a declarat Warren Rosenfeld, presedintele Calbag. “De la infiintarea noastra in 1907, cel mai important obiectiv al Calbag Metals a fost sa isi reduca la minim impactul negativ asupra mediului in locatiile sale si sa joace un rol de frunte in exploatarea responsabila a mediului in cadrul industriei de reciclare a fierului vechi.”

“Ne-am dedicat in mod voluntar rigurosului proces de certificare ISO 14001 deoarece ne-am dorit sa evoluam la un nivel superior. Ne-am dorit sa stim cum am putea sa ne imbunatatim sistemul de management al mediului si mai mult decat standardele obliga prin reglementarile statale si federale,” a adaugat Rosenfeld.

Compania Calbag Metals este lider in reciclarea metalelor neferoase, a fierului si a otelului de peste 100 de ani. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.calbag.com.

› Firma de reciclare a fierului, certificata ISO 14001