Home > Stiri EXTERNE > Firma de securitatea sistemelor obtine ISO 17025

Trusted Labs obtine prima acreditare ISO 17025 care valideaza securitatea aplicatiilor mobile

Versailles, Franta. 31 august 2012. Compania Trusted Labs, experta in securitatea sistemelor integrate, a anuntat astazi ca este prima care isi acreditarea ISO 17025 obtinuta in 2011 pentru a include si validarea securitatii aplicatiilor mobile NFC (Near Field Communication – o tehnologie wireless la o frecventa mare si cu o raza de actiune mica).

Compania Trusted Labs, acreditata Security Validation Entity de AFSCM (French Association of Mobile Contactless) din 2009, ofera servicii de validare pentru aplicatii pe telefon (Android, Java TM, iOS) si aplicatii USIM Java Card TM. Obiectivul este de a verifica daca intimitatea utilizatorului final si bunurile operatorului de retea mobila sunt protejate in medii deschise cu aplicatii multiple.

ISO 17025 este standardul international utilizat pentru certificarea competentei si calitatii laboratoarelor de evaluare. Aceasta acreditare extinsa confirma nivelul ridicat al competentei si garanteaza calitatea rezultatelor furnizate de Trusted Labs, ceea ce sta la baza gestionarii riscurilor de securitate care ameninta aplicatiile mobile NFC. Acreditarea ISO 17025 creste increderea clientilor din intreaga lume.

Metodologia utilizata de Trusted Labs se bazeaza pe instrumentele de analiza statica TL SAT / TL SAVE, care permit o analiza mai eficienta a aplicatiilor mobile indiferent de felul informatiilor furnizate – cod sursa sau cod binar.

Claire Loiseaux, presedinta Trusted Labs, a comentat: “Aceasta realizare are o importanta semnificativa pentru lumea NFC, deoarece controlul securitatii aplicatiilor va beneficia de pe urma unui nivel de calitate si a unei metodologii recunoscute. Crearea unei relatii de incredere intre operatori si furnizorii de servicii este adevarata valoare adaugata a ofertei noastre de validare a securitatii.”

Trusted Labs le ofera servicii de consultanta si de evaluare celor mai mari operatori din telecomunicatii si transport, institutiilor financiare, agentiilor guvernamentale si de aparare.

Experta in securitatea componentelor si dispozitivelor implicate in serviciile digitale – de la platile mobile la biletele electronice, de la identificare la controlul accesului, compania isi ajuta clientii sa isi proiecteze si aplice noile servicii. Cunostintele solide din domeniul securitatii sistemelor integrate si abilitatea inovatiilor ajuta Trusted Labs sa integreze ultimele descoperiri din cercetare in rezolvarea eficienta a unor probleme industriale complexe. Mai multe amanunte la adresa: www.trusted-labs.com.

› Firma de securitatea sistemelor obtine ISO 17025