Home > Stiri EXTERNE > Firma de utilaje agricole obtine ISO 14064 si 50001

Firma de utilaje agricole TurkTraktor a obtinut certificarile internationale ISO 50001 pentru managementul energiei si ISO 14064 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Primul producator turc de utilaje agricole care a obtinut atat ISO 50001, cat si ISO 14064 ca recunoastere a calitatii

Istambul, Turcia. 30 august 2012. TürkTraktör, un parteneriat comercial incheiat intre CNH (Fiat Industrial) si Koç Holding, si un mare producator de utilaje agricole din Turcia inca din 1954, a reusit sa obtina inca o premiera in sectorul sau, devenind prima companie din tara care a obtinut atat certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei, cat si certificarea ISO 14064 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Standardul ISO 50001, publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), reprezinta cea mai importanta certificare internationala pentru managementul energiei. ISO 50001 stabileste principii si cerinte voluntare pentru ca o organizatie sa isi elaboreze, implementeze, mentina si imbunatateasca modul in care gestioneaza energia. Scopul sau este de a le permite organizatiilor sa urmeze o abordare sistematica, orientata catre obtinerea unei imbunatatiri continue a performantei lor energetice, incluzand eficienta energetica, utilizarea energiei si consumul de energie.

Reducerea consumului de energie este un element cheie in abordarea deficitului de energie si a cresterii costurilor, ca si a imbunatatirii dezvoltarii durabile a mediului inconjurator.

TürkTraktör a mers si mai departe, obtinand certificarea ISO 14064, acordata pentru reusita companiei de a-si implementa o serie de instrumente si de programe care vizeaza masurarea, cuantificarea si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in acord cu standardul ISO recunoscut pe plan mondial.
Marco Votta, directorul general TürkTraktör, a comentat:

“Viitorul si generatiile viitoare sunt de cea mai mare importanta pentru noi. Avand in vedere mottoul nostru de a respecta muncitorii, clientii si mediul in fiecare moment, suntem foarte mandri ca am devenit prima companie din sectorul nostru in conformitate cu ambele standarde internationale, ISO 50001 si ISO 14064. Odata cu obtinerea acestor doua certificari atat de importante, TürkTraktör isi reduce cheltuielile legate de energie, incepand era cuantificarii amprentei de carbon si abordand schimbarile climatice in cel mai bun mod posibil, mergand in directia resurselor regenerabile pentru a ne indeplini nevoile energetice.”

Prin obtinerea noilor certificari ISO 50001 si ISO 14064, TürkTraktör a ajuns sa detina sapte certificari recunoscute international. Intreprinderea a mai primit certificarile ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii, ISO 10002 pentru satisfactia clientilor, ISO 14001 pentru managementul mediului, OHSAS 18001 pentru sanatate si siguranta si ISO 27001 pentru sistemul de management al securitatii informatiei. Fabrica TürkTraktör din Ankara, care a adoptat de la CNH metodologiile de productie de talie mondiala, are peste 2000 angajati.

Fabrica produce tractoarele New Holland Agriculture TT, TD, TDF, T4, si TD3, ca si Case IH JX si Farmall C. In prima jumatate a lui 2012, aproximativ 33% dintre tractoarele fabricate au fost destinate exportului. Fabrica mai produce, de asemenea, transmisii si motoare. Produsele sale sunt exportate in peste 90 de tari din intrraga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.turktraktor.com.tr si www.cnh.com.

› Firma de utilaje agricole obtine ISO 14064 si 50001