Home > Stiri EXTERNE > Fonterra obtine acreditare ISO 17025

Fonterra isi sporeste capacitatile de testare de produse in Sri Lanka, obtinand acreditare ISO 17025

15 iunie 2011. Fonterra Brands Lanka si-a anuntat acreditarea ISO 17025 acordata Laboratorului sau de Control al Calitatii, acreditare probata de Consiliul de Acreditare din Sri Lanka pentru Evaluarea Conformitatii.

Respectandu-si angajamentul de a furniza in mod continuu produse de inalta calitate consumatorilor, Laboratorul de Control al Calitatii Fonterra, care este responsabil de testarea in Sri Lanka a tuturor produselor Fonterra din lapte praf – inainte si dupa productie – a indeplinit o serie de masuri exigente privind calitatea, masuri concepute pentru a garanta ca produsele lactate sunt fabricate tinand pasul cu standardele globale.

ISO/IEC 17025:2005 este o recunoastere oficiala a abilitatii laboratorului de a produce rezultate precise si demne de incredere. Fonterra Brands Lanka a mai obtinut, in trecut, certificarile ISO 9001 pentru managementul calitatii si ISO 22000 pentru siguranta alimentara.

Ameliorand facilitatile laboratorului si crescand abilitatile angajatilor sai, Fonterra isi poate spori in prezent eficienta si eficacitatea testarilor pentru a contribui la omogenizarea lantului de aprovizionare, asigurandu-se ca toti clientii Fonterra primesc produse de calitate.

Achyut Kasireddy, director general al Fonterra Brands Lanka, a declarat: “Acreditarea laboratorului nostru intareste si mai mult angajamentul Fonterra Brands Lanka de a pune la dispozitie standarde inalte ale calitatii pentru produsele lactate din tara. Ne straduim continuu sa atingem cele mai inalte standarde si sa mentinem increderea pe care cetatenii din Sri Lanka au acordat-o marcilor noastre.

Aceasta acreditare ISO 17025 sprijina si intareste increderea clientilor in produsele noastre, ca Anchor Full Cream si laptele praf PediaPro Growing Up, ca si Ratthi, mult apreciata gama de produse lactate locale.”

O parte a acreditarii laboratorului Fonterra a constat in imbunatatirea facilitatilor pentru a indeplini cerintele standardului ISO 17025, iar analistilor de laborator li s-au oferit programe de formare suplimentare, teoretice si practice. Aceste demersuri au fost urmate de o serie de audituri efectuate de experti din domeniul managementului laboratoarelor.

Auditurile au fost efectuate de Consiliul de Acreditare din Sri Lanka pentru Evaluarea Conformitatii, care este autoritatea nationala de acreditare din Sri Lanka. Consiliul de Acreditare din Sri Lanka este membru cu drepturi depline al Organizatiei pentru Cooperare Internationala cu privire la Laboratoarele de Incercari (ILAC). (dupa o stire www.lankanewspapers.com)

› Fonterra obtine acreditare ISO 17025