Home > Stiri EXTERNE > FSSC 22000 pentru Produsele alimentare din canepa

Compania Hemp Oil Canada este prima din lume care obtine acreditarea internationala FSSC 22000 pentru produsele alimentare din canepa

20 martie 2012. Hemp Oil Canada Inc. (HOCI) a devenit prima unitate de prelucrare a alimentelor din canepa din lume care sa fi primit Certificarea Sistemului de Siguranta a Alimentelor FSSC 22000 pentru programul sau de siguranta si de calitate alimentare.

“Obtinerea acestei acreditari FSSC demonstreaza si mai mult angajamentul companiei noastre de a furniza produse si ingrediente alimentare din canepa de cea mai inalta calitate de pe piata,” a declarat Shaun Crew, presedintele HOCI.

FSSC 22000:2011 este un standard pentru siguranta si calitatea alimentelor recunoscut la nivel global de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor (GFSI).

“Aceasta realizare a impus un angajament solid din partea tuturor celor care lucreaza la Hemp Oil Canada astfel incat compania sa obtina acreditarea GFSI,” a spus si Victor Lu, manager de program responsabil de siguranta alimentelor in cadrul HOCI.

“Siguranta si calitatea alimentelor au fost dintotdeauna prioritatea noastra. A deveni o unitate certificata FSSC 22000 : 2011 a fost pasul logic urmator,” a adaugat Sacha Roth-Masson, manager de program responsabil de calitatea alimentelor in cadrul HOCI.

Aceasta acreditare de terta parte cuprinde bunele practici de productie, analiza riscurilor si a punctelor critice de control (HACCP) si standardul ISO 22000 emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare, ceea ce inseamna ca procesul de productie indeplineste standardele recunoscute global privind asigurarea calitatii si a sigurantei alimentelor.

“Doresc sa felicit Hemp Oil Canada Inc. pentru obtinerea acestei acreditari recunoscute international a sigurantei alimentare,” a spus Peter Bjornson, ministrul antreprenoriatului, formarii profesionale si comertului pentru provincia canadiana Manitoba. “Compania a muncit din greu cu Manitoba Trade and Investment pentru a-si creste vanzarile in intreaga lume, si am incredere ca aceasta noua distinctie va face o diferenta.”

HOCI este cel mai mare furnizor angrosist de produse vrac si de marci propri de produse si ingrediente alimentare din canepa din Canada. Hemp Oil Canada se dedica furnizarii “bunatatii perfect echilibrate” a canepei.

“Companiile care prelucreaza alimente in Manitoba, asa cum este si Hemp Oil Canada Inc., conduc detasat cand vine vorba despre siguranta si calitatea alimentelor,” a spus Ron Kostyshyn, ministrul agriculturii, alimentatiei si initiativelor rurale. “Acreditarea ii va ajuta sa aduca acest produs inovator din Manitoba pe si mai multe piete decat pana acum.”

HOCI produce si comercializeaza ulei din seminte de canepa, seminte sterilizate si prajite de canepa, faina si pudra proteica din canepa si cafea din canepa. Pentru mai multe informatii, vizitati http://hempoilcan.com.

› FSSC 22000 pentru Produsele alimentare din canepa