Home > Stiri EXTERNE > Fuchs Lubricants obtine certificarea ISO 21469

Fuchs Lubricants primeste certificatul ISO 21469 pentru unitatea sa de productie de lubrifianti alimentari

25 octombrie 2012. Fuchs Lubricants Co. a anuntat de curand ca unitatea sa de productie din Kansas City, statul Kansas, a fost certificata ca fiind in conformitate cu standardul ISO 21469 : Securitatea masinilor – Lubrifianti in contact ocazional cu produse – Cerinte de igiena de catre organismul de certificare NSF International. ISO 21469 este cel mai cuprinzator standard de securitate pentru producatorii de lubrifianti alimentari. El specifica cerintele de igiena aplicabile in timpul prepararii, utilizarii si manipularii lubrifiantilor care pot veni in contact ocazional cu alimentele in timpul prelucrarii acestora. Fuchs urmeaza sa isi fabrice marca premium Cassida in unitatea din Kansas City.

Certificarea unitatii din Kansas City ii ofera companiei ocazia de a se putea mandri cu detinerea a trei unitati certificate ISO 21469. Celelalte doua unitati Fuchs certificate ISO 21469 se afla in Europa.

“Certificandu-si unitatile conform standardului international ISO 21469, Fuchs si-a demonstrat angajamentul veritabil pe care si l-a asumat fata de siguranta alimentelor si fata de bunele practici de productie, ceea ce ofera mai multa incredere in lantul de aprovizionare alimentar,”

a declarat Jessica Evans, directoarea unitatii de afaceri compusi nealimentari din cadrul NSF International.

“Certificarea ISO 21469 le ofera clientilor nostri dovada faptului ca luam in serios siguranta alimentelor,” a spus Hendrik Noth, managerul diviziei de lubrifianti de specialitate din cadrul Fuchs SUA. El a mai adaugat: “Certificarea unitatii noastre de productie din America de Nord ne arata si angajamentul de a fi liderul mondial in sectorul lubrifiantilor alimentari.”

Fuchs Lubricants Co. este o sucursala a companiei Fuchs Petrolub AG, unul dintre cei mai mari producatori de lubrifianti din lume, cu 50 de companii care se ocupa de fabricarea si comercializarea produselor in intreaga lume si care inregistreaza vanzari anuale de peste 2 miliarde $.

Pentru mai multe informatii despre gama de lubrifianti destinati industriei alimentare produsi de Fuchs, vizitati www.cassida-lubricants.com.

› Fuchs Lubricants obtine certificarea ISO 21469