Home > Stiri EXTERNE > Furnizor de solutii de inginerie, certificat ISO 3834

Johannesburg, Africa de Sud. 14 septembrie 2012. Divizia de certificare a Institutului Sud-African de Sudura (SAIW) i-a acordat certificarea ISO 3834 unitatii de productie din Chamdor a furnizorului mondial de solutii de inginerie Kentz Southern Africa (www.kentz.com). Evenimentul a avut loc luna trecuta in Johannesburg.

“Angajamentul de lunga durata al unitatii din Chamdor fata de calitate a facut ca procesul de certificare sa nu aiba nevoie decat de cateva optimizari si de o oficializare,” a declarat directorul de servicii tehnice de la SAIW, Sean Blake.

Certificarea ISO 3834 se axeaza in principal pe activitatile de sudare prin topire a materialelor metalice.

“Este fantastic sa obtii o certificare atat de importanta in domeniu in numai cinci luni de zile. Sunt extraordinar de mandru de echipa Kentz, iar feedbackul pe care l-am primit de la SAIW a fost unul foarte pozitiv. Certificarea ISO 3834 ne scoate in evidenta angajamentul fata de calitate si siguranta. Avem unii angajati calificati in domeniul asigurarii si controlului calitatii, care se asigura ca produsele unitatii noastre din Chamdor necesita o rata de reparare de mai putin de 1%,”

a spus directorul regional de productie al companiei Kentz, Mike van der Walt.

“Controlul si asigurarea calitatii nu sunt concepte noi in industria de productie, iar certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare a devenit o necesitate. In industria sudurii, un numar in crestere de organizatii realizeaza acest lucru fara certificarea ISO 3834, insa, deoarece pietele sunt limitate, clientii pot sa nu aiba incredere in rezultatele lor standardizate,” a adaugat Blake.

Van der Walt a fost de parere ca este important pentru o companie cum este Kentz, care isi desfasoara activitatea in 29 tari, sa aplice procese care sa garanteze standardizarea.

“Certificarea duce la standardizare, ajutandu-ne sa garantam ca fiecare angajat lucreaza in acord cu procesele si politicile stabilite, obtinand produse similare care le sunt oferite clientilor din intreaga lume,” a remarcat el.

In plus, procesul de certificare are avantaje substantiale, printre care se numara castigarea increderii clientilor, extinderea gamei de produse fabricate si crearea unui sentiment de mandrie printre angajati, potrivit lui Blake.

El a mai spus ca certificarea ISO si standardizarea duc la cresterea volumului de munca in perspectiva si la contracte de munca incheiate pe termen mai lung pentru angajati.

Dintre alte beneficii suplimentare asociate certificarii ISO 3834, Blake a mai mentionat realizarea unui profil distinctiv prin verificarea independenta si conformitate, furnizarea de indrumari referitoare la oportunitatile de imbunatatire, ca si listarea nationala si internationala ca organism certificat.

“Credem ca aceasta certificare ISO 3834 va creste pozitia Kentz pe piata si va contribui la obiectivele noastre de imbunatatire continua.Vom continua sa investim in unitatea din Chamdor, deoarece consideram ca are un rol esential de jucat in respectarea viitoarelor cerinte de fabricare ale clientilor nostri de pe continentul african,” a concluzionat Van der Walt. (engineeringnews.co.za)

› Furnizor de solutii de inginerie, certificat ISO 3834