Home > Stiri EXTERNE > Furnizor de solutii software, certificat ISO 27001

COMSOFT obtine certificarea ISO 27001 pentru sistemul de management al securitatii informatiei

Certificarea acordata de auditorul independent DQS demonstreaza inaltele standarde ale securitatii aplicate de COMSOFT in gestionarea informatiilor.

Karlsruhe, Germania. 13 august 2012. In calitatea sa de furnizor de solutii software si de consultant in industria ATM si in comunicatiile industriale, compania COMSOFT este extrem de dependenta si de constienta de importanta securitatii informatiei, atat la nivel intern si, mai presus de toate, la nivelul clientilor sai. Securitatea informatiei impune nu numai existenta unor angajati constienti de problemele de securitate, ci si implementarea unui sistem de management al securitatii informatiei (SMSI).

Acest sistem de management implementat de COMSOFT, acoperind suportul tehic IT, achizitiile IT, administrarea retelei si operatiunile din centrele de date, a fost recent certificat oficial de auditorul independent DQS. Ralph Schöne, directorul IT al COMSOFT, a rezumat constatarile auditului: “Sistemul de management este eficient si indeplineste cerintele stadardului international ISO/IEC 27001. Nu au fost constatate discrepante majore sau minore fata de standard.”

Aceasta este cea de-a patra certificare ISO castigata de COMSOFT din 1993, cand a primit certificarea ISO 9001 pentru sistemul sau de management al calitatii. Certificarea ISO 9001 a fost reinnoita in mod regulat de atunci, fiind urmata in 2004 si in 2009 de certificarile ISO 14001 pentru managementul mediului si in 2011 de ISO 20000-1 pentru sistemul sau de management al serviciilor IT si de mentenanta a dispozitivelor de urmarire ARTAS.

Comentand primirea ultimei certificari ISO, Manfred Schmid, directorul general COMSOFT, a spus: “Protectia si securitatea informatiilor care au legatura cu afacerile noastre sunt extrem de importante in filosofia COMSOFT. ISO 27001 este inca o realizare semnificativa pentru demonstrarea angajamentului nostru de a mentine cele mai inalte standarde si a ramane profesionisti prin procesele de management care stau la baza solutiilor si produselor pe care le oferim clientilor nostri.” Pentru mai multe informatii, vizitati www.comsoft.aero.

› Furnizor de solutii software, certificat ISO 27001