Home > Stiri EXTERNE > Genetech obtine acreditarea ISO 15189

Genetech, o companie inovatoare de testare ADN, castiga acreditarea ISO 15189 pentru laboratorul sau

17 iulie 2011. Genetech Molecular Diagnostics, un institut inovator de testare ADN din Sri Lanka, a primit de curand acreditarea ISO 15189 : 2007 pentru laboratorul sau din partea Sri Lanka Board of Conformity Assessment (SLAB).

Certificarea ISO 15189 : 2007 este o recunoastere a inaltei calitati si a fiabilitatii mentinute de institut in producerea rezultatelor din teste din ultimul deceniu, teste privind diagnosticarea diverselor maladii si identificarea cu ajutorul ADN-ului folosita in testarea paternitatii si de medicina legala.

Schema de acreditare ISO 15189 : 2007 pentru laboratoarele medicale se bazeaza pe conformitatea unitatilor de laborator, a personalului si a procedurilor la cerintele de mentinere a calitatii si competentei.

Disciplinele acoperite de Genetech in aceasta schema includ clasificarea dupa ADN folosita de medicii legisti, analize ale paternitatii, diagnostice ale bolilor infectioase (de exemplu: febra Chikungunya, febra Dengue, hepatitita C, virusul Papiloma uman, tuberculoza si malaria) si depistarea leucemiei graulocitare cronice, potrivit declaratiilor companiei.

“Genetech este o institutie polivalenta si, de asemenea, prima companie de biotehnologie din Sri Lanka; ea a fost infiintata avand in fata ochilor viziunea de a face accesibile avantajele biotehnologiei oamenilor din Sri Lanka,” au declarat surse oficiale din companie.

Desi este o institutie cu capital privat, Genetech ofera probe ADN guvernului din Sri Lanka prin intermediul agentiilor de aplicare a legii. Reputatia Genetech de integritate si incredere a transformat-o in principala sursa de testare ADN din tara.

Peste 3000 de cazuri de paternitate disputata si peste 1400 de cazuri criminalistice au beneficiat de probe ADN prin intermediul Genetech,” s-a mai precizat in declaratie.

Puteti afla mai multe informatii despre aceasta companie accesand adresa web: www.genetechsrilanka.com.

› Genetech obtine acreditarea ISO 15189