Home > Stiri EXTERNE > Ghana promoveaza responsabilitatea sociala

Ghana promoveaza responsabilitatea sociala si ISO 26000

22 martie 2012. Un memorandum de intelegere a fost semnat intre Fundatia pentru Responsabilitate Sociala Corporativa din Ghana (CSRFG) si Autoritatea de Standarde din Ghana (GSA, www.gsa.gov.gh) la sediul acesteia din urma.

Prin acest acord, ambele parti s-au inteles sa isi imparta responsabilitatea de a promova standardele privind responsabilitatea sociala corporativa in Ghana prin initiativele de propaganda ale CSRFG si prin cadrul de lucru oferit de standardul GS ISO 26000:2011 – Linii directoare pentru responsabilitatea sociala.

ISO 26000 este un standard international lansat de Organizatia Internationala pentru Standardizare in 2010 si adoptat de Ghana ca standard national GS ISO 26000: 2011, urmand ca principiile acestuia sa fie inoculate societatii ghaneze prin aceste initiative.

Standardul este un document care pune la dispozitie principiile necesare fondarii unei responsabilitati sociale de succes. El vizeaza sa reprezinte un prim pas in sprijinirea tuturor tipurilor de organizatii din sectoarele public si privat care iau in considerarea implementarea ISO 26000 drept o modalitate de a obtine avantaje in urma desfasurarii activitatii intr-o maniera responsabila din punct de vedere social.

Dl Joseph Emmanuel Allotey Pappoe, presedintele CSRFG, a semnat memorandumul in numele fundatiei ghaneze, iar dr. George Crenstil, director executiv la GSA, a semnat din partea Autoritatii de Standarde din Ghana.

In discursul sau de deschidere, dl Joseph Emmanuel Allotey Pappoe a mentionat ca semnarea acestui memorandum de intelegere ii urmeaza primei conferinte nationale privind responsabilitatea sociala corporativa, conferinta organizata de CSRFG anul trecut, in timpul careia publicul a aflat despre existenta standardului ISO 26000, care ofera principiile pe care ar trebui sa se bazeze orice program eficient de responsabilitate sociala.

“Fundatia pentru Responsabilitate Sociala Corporativa din Ghana este in favoarea promovarii responsabilitatii sociale corporative si, desigur, punctul de plecare va fi aplecarea asupra standardelor nationale care sunt in vigoare si asupra beneficiilor care deriva din aplicarea lor. Ceea ce putem face este sa luam acestre standarde si sa incercam sa ajutam organizatiile sa fie constiente de ele si sa si le incorporeze in politicile lor de afaceri… Astfel, beneficiul pe care il vom obtine va fi ca mediul de afaceri va deveni constient si de standardele mondiale din domeniul responsabilitatii sociale corporative,” a precizat dl Pappoe.

Dr. George Crenstil a fost de acord cu antevorbitorul sau si a adaugat ca Autoritatea de Standarde din Ghana va face tot posibilul pentru a colabora cu CSRFG in aceasta initiativa de incurajare a adoptarii standardului international ISO 26000:2010 privind responsabilitatea sociala. (dupa un comunicat http://news.peacefmonline.com)

› Ghana promoveaza responsabilitatea sociala