Home > Stiri EXTERNE > Grupul adidas se certifica ISO 14001

Grupul adidas castiga certificatul ISO 14001 pentru managementul mediului

13 iulie 2011. Germania. Herbert Hainer, presedintele consiliului de administratie al grupului adidas, a primit certificatul ISO 14001 emis de TÜV Rheinland pentru sistemul de management al mediului implementat in cadrul operatiunilor desfasurate in sediul central adidas si in cele cinci locatii nord-americane: Canton, Carlsbad, Montreal, Portland si Spartanburg.

Ca parte a strategiei sale privind mediul, strategie prezentata in primavara lui 2011, grupul adidas vizeaza imbunatatirea impactului asupra mediului in toate locatiile proprii companiei.

Sistemul de management al mediului implementat in timpul procesului de certificare iso 14001  da, prin urmare, posibilitatea acestor locatii auditate de a-si identifica, monitoriza si controla aspectele relevante cu privire la mediu, ca: utilizarea energiei, gestionarea deseurilor si consumul de apa.

Procesul de certificare este o realizare majora in cadrul acestei strategii. Am fost capabili sa implementam toate cerintele ISO intr-un singur an, ceea ce ne face foarte mandri si arata impresionantul angajament al tuturor celor implicati,” a declarat Karin Ekberg, seful serviciilor de mediu in cadrul adidas.

ISO 14001 este un standard international care defineste cerintele sistemelor de management al energiei pentru companii si organizatii, standard emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO).

TÜV Rheinland, agentia de certificare a sistemului, a auditat toate locatiile in timpul procesului de un an de zile, proces care a inclus o analiza a situatiei initiale si implementarea modificarilor cerute.

Unitatile din America de Nord opereaza acum printr-un sistem unit legat de sediul central. In prezent se lucreaza la procesul de certificare al unitatii HQ din Herzogenaurach. Tot mai multe locatii vor urma cu succes aceasta initiativa extinsa.

Grupul adidas depune eforturi in vederea unor practici de afaceri cu efecte minime asupra mediului de peste un deceniu, el prezentandu-si strategia privind mediul mai devreme anul acesta. Planul pe cinci ani vizeaza reconstruirea abordarii companiei fata de managementul mediului.

Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul companiei, www.adidas-group.com.

› Grupul adidas se certifica ISO 14001