Home > Stiri EXTERNE > Hampson Aerospace, certificata AS 9100 si ISO 9001

Unitatea de productie din India a Hampson Aerospace obtine certificarile AS/EN 9100 si ISO 9001:2008

“Certificarile marcheaza un pas important in recunoasterea eforturilor depuse de Hampson in productia aerospatiala”

Paris Air Show. 20 iunie 2011. Hampson Aerospace, grupul international aerospatial, a anuntat ca unitatea sa de productie din Bangalore, India, a indeplinit cerintele standardelor AS/EN 9100 si ISO 9001:2008 pentru sistemele de management al calitatii. Domeniul acestor certificari este reprezentat de productia de componente de inalta precizie. Evaluarile in vederea certificarii au fost efectuate de TUV India Private, Limited, un organism de certificare si inspectie recunoscut pe plan mondial.

“Aceasta certificare este foarte importanta pentru noi, caci dorim sa ne consolidam productia aerospatiala din unitatea noastra indiana,” a comentat Norman Jordan, presedintele consiliului de administratie al Hampson Aerospace. “Este o realizare majora pentru fabrica din India, care ne da ocazia sa ne continuam extinderea planificata a capacitatilor aerospatiale din aceasta tara.”

ISO 9001:2008 este un standard international care defineste bunele practici de management. Este un standard global care pune accentul pe calitate si pe incredere. Pentru a indeplini cerintele sale, o organizatie trebuie sa indeplineasca cerintele aplicabile de reglementare si sa satisfaca nevoile clientilor.

Standardul AS/EN 9100 se adreseaza in mod exclusiv industriei aerospatiale si scoate in evidenta accentul pus pe normele referitoare la calitate. Certificarea este considerata o cerinta fundamentala pentru calificarea la inregistrarea ca furnizor in baza de date internationala OASIS cu statutul de furnizor pentru Grupul International pentru Calitate Aerospatiala (IAQG).

AS 9100 pune accentul pe zonele care au cel mai mare impact asupra sigurantei: managementul, verificarea si validarea, controlul proceselor, achizitiile, inspectarea si testarea, ca si controlul neconformitatilor. AS/EN 9100 da posibilitatea unei organizatii de a-si demonstra angajamentul fata de calitate, siguranta si fiabilitate.

Pentru mai multe informatii despre companie, vizitati site-ul acesteia: www.hampsongroup.com.
Hampson Aerospace participa la cea de-a 49-a editie a Paris Air Show in centrul expozitional Le Bourget, in perioada 20-26 iunie 2011. sursa: www.marketwire.com

› Hampson Aerospace, certificata AS 9100 si ISO 9001