Home > Stiri EXTERNE > ICL Performance Products obtine FSSC 22000

ICL Performance Products ia masuri suplimentare pentru a-si imbunatati siguranta alimentelor, obtinand FSSC 22000

St. Louis, Missouri. 13 februarie 2012. ICL Performance Products, lider mondial in productia de fosfati, si-a luat masuri suplimentare pentru a se asigura ca produsele sale alimentare respecta cele mai actualizate practici de fabricare si cele mai noi sisteme de management al sigurantei alimentare conforme cu FSSC 22000. In consecinta, fiecare dintre fabricile de fosfati ICL din America de Nord care fabrica produse alimentare a incheiat cu succes cate un audit de certificare si a primit Certificarea Sistemului de Siguranta Alimentara FSSC 22000.

“ICL se dedica furnizarii de cele mai bune produse si servicii clientilor sai, iar acest lucru incepe prin consolidarea celor mai bune practici de productie urmate in fabricile noastre,” a declarat John Conard, managerul calitatii si sigurantei alimentare in cadrul ICL. “Incheind acest riguros audit, ICL si fiecare dintre fabricile sale de fosfati din America de Nord au facut pasi importanti in directia imbunatatirii sigurantei alimentelor.”

Fabricile ICL din Lawrence, Kansas; Carondelet, Missouri; si Monterrey, Mexico au incheiat auditurile de certificare fssc 22000. Auditurile au constat in inspectii la fata locului si au avut loc timp de 4-6 zile la fiecare locatie, fiind efectuate de auditori certificati.

FSSC 22000 este un standard international dezvoltat pentru certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentare utilizate de producatorii de alimente. FSSC 22000 reprezinta un plan recunoscut mondial de auditare a sigurantei alimentare, care combina elemente ale cerintelor referitoare la sistemele de management al sigurantei alimentare cu programele preliminare privind siguranta alimentara, destinate producatorilor de alimente. Schema este recunoscuta pe deplin si de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor, organismul de referinta in armonizarea standardelor internationale pentru siguranta alimentara.

ICL Performance Products (ICL-PP), unul dintre cele mai importante segmente ale companiei ICL, produce si comercializeaza acid fosforic alimentar, saruri de fosfati, produse pentru tratarea apei, aditivi alimentari si produse de igiena. Unitatile de productie ale ICL-PP sunt localizate in Europa, America de Nord si de Sud, Israel, Australia si China. Pentru mai multe informatii, vizitati www.icl-perfproductslp.com.

› ICL Performance Products obtine FSSC 22000