Home > Stiri EXTERNE > IFDS Canada obtine certificarea ISO 27001

IFDS si-a implementat un sistem de management al securitatii informatiei (SMSI) in conformitate cu standardul international ISO 27001

Toronto, Canada. 12 aprilie 2012. Sediul canadian al International Financial Data Services (IFDS), agentia internationala de transfer reprezentand asocierea in participatiune dintre State Street Corporation si DST Systems, Inc., a anuntat astazi ca a obtinut de curand certificarea ISO/IEC 27001:2005, care a dus la stabilirea IFDS pe una dintre pozitiile de lider din domeniul sau de activitate.

ISO 27001 este un standard international alcatuit dintr-o serie de specificatii prin respectarea carora organizatiile isi pot certifica conformitatea sistemului lor de management al securitatii informatiei (SMSI). Familia de standarde ISO 27000, elaborata de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), include cerintele necesare elaborarii, implementarii, monitorizarii si analizarii cadrului general ales de o organizatie pentru gestionarea riscurilor care au legatura cu securitatea informatiei.

Aceasta evaluare independenta a ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei atrage dupa sine mai multa rigoare si masuri oficiale de control ale sistemului organizatiei, ceea ce ajuta la reducerea riscurilor si la cresterea sensibilizarii fata de problemele de securitate. IFDS Canada se alatura grupului restrans compus din cele cateva organizatii canadiene care detin certificarea ISO 27001.

“Acesta este punctul culminant al celor aproape doi ani de planificare si de eforturi sustinute, in care ne-am bazat pe competenta angajatilor nostri din intreaga organizatie,” a declarat Bruce Pinn, directorul IT al IFDS Canada.

“Certificarea ISO 27001 demonstreaza angajamentul IFDS fata de nevoile clientilor nostri de securitate a datelor si a informatiilor.”

IFDS continua sa fie recunoscuta pentru solutiile si tehnologiile sale inovatoare si, mai recent, pentru responsabilitatea sociala corporativa. Doi ani consecutiv, in 2009 si in 2010, IFDS a castigat premiul “Cea mai buna utilizare a tehnologiei” la evenimentul Canadian Investment Awards, iar in 2011a fost distinsa cu “Cel mai inovator proiect al anului” la ICFA Americas Service Provider Awards.

IFDS Canada creeaza solutiile tehnologice plecand de la care este construit intregul sector financiar.

Cele mai importante agentii de investitii si de asigurari isi incredinteaza platforma de evidenta agentiei canadiene. De peste 30 de ani, cunostintele, experienta, puterea financiara si tehnologia avansata demonstrate de IFDS Canada le-au permis clientilor sai din intreaga lume sa isi atinga obiectivele de afaceri si sa se plaseze pe primele pozitii in sectorul de care apartin.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.ifdsgroup.com.

› IFDS Canada obtine certificarea ISO 27001