Home > Stiri EXTERNE > Implementare ISO 50001 la Universitate nationala

CICS castiga contractul de certificare ISO 50001 pentru Universitatea Nationala din Irlanda, Galway

23 august 2012. CICS, un organism independent de certificare a sistemelor de management, specialist in dezvoltarea durabila, a anuntat ca a castigat contractul prin care se va ocupa de procesul de certificare a sistemului de management al energiei (SMEn) al Universitatii Nationale din Irlanda, Galway (NUI Galway) conform standardului international ISO 50001:2011.

Certificarea, care ar trebui sa fie finalizata in septembrie 2012, va acoperi peste 110 000 m² de cladiri din campusul principal, incluzand unitati de predare, de cercetare, sportive si de petrecere a timpului liber, sali de conferinte si laboratoare.

Energia este adesea unul dintre cele mai mari costuri pe care o universitate le are de infruntat.

Implementarea unui sistem de management al energiei conform ISO 50010 nu numai ca ajuta la gestionarea eficienta a energiei, ci si la reducerea consumului sau, ceea ce inseamna ca banii pot fi redirectionati in alte domenii, cum ar fi imbunatatirea serviciilor de intretinere, investirea in noile tehnologii eficiente din punct de vedere energetic si achizitionarea unor noi echipamente.

Ann-Marie Currey, consultant de vanzari la CICS, a declarat:

“Credem ca aplicam o abordare unica a procesului de certificare, deoarece nu suntem experti numai in sistemele de management, ci avem o vasta experienta si in domeniul managementului energiei, acordand pana in prezent certificate de carbon de peste 7,5 miliarde lire sterline.”

Noel O’Connor, director de mediu la Universitatea Nationala din Irlanda, Galway, a declarat:

“NUI Galway s-a concentrat de multi ani asupra managementului energiei si pe monitorizarea si directionarea sistemelor. Am ales sa ne certificam SMEn pentru a le da incredere partilor interesate ca ne gestionam consumul de energie in mod eficient. Suntem de parere ca auditurile regulate ne vor ajuta sa pastram energia pe lista de prioritati din agenda noastra de management si sa ne concentram asupra imbunatatirii continue.

Intentionam, de asemenea, sa facem cunoscute datele rezultate din procesul de certificare si sa incorporam lectiile invatate aici in criteriile fundamentale de proiectare a noilor cladiri, ceea ce va constitui si un instrument educativ pentru studentii nostri, in special pentru aceia care studiaza economia, ingineria si protectia mediului. NUI Galway a ales Casey Technology drept firma de consultanta ISO care sa ne ajute sa ne implamentam ISO 50001.”

CICS participa la programul-pilot de acreditare organizat de UKAS pentru acreditarea certificarii SMEn conform ISO 50001, primele organisme de certicare care vor primi acreditarea putandu-se astepta la acest lucru nu mai devreme de iunie 2013. CICS va organiza un webinar gratuit cu tema managementul energiei pe 27 septambrie, la care va puteti inscrie vizitand http://www.cicsglobal.com/50001webinar. Pentru mai multe informatii despre Universitatea Nationala din Irlanda, Galway, vizitati www.nuigalway.ie.

› Implementare ISO 50001 la Universitate nationala