Home > Stiri EXTERNE > IPAF respecta standardele ISO 18878 si ISO 9001

29 august 2012. International Powered Acces Federation (IPAF) continua sa respecte standardele internationale
ISO 18878 – Platforme ridicatoare mobile de lucru – Formarea operatorilor (masinisti) si
ISO 9001 – Sisteme de management al calitatii.

IPAF a indeplinit toate cerintele standardului ISO 18878 si nu au fost descoperite neconformitati. Auditul a fost realizat de TÜV la inceputul lunii august, la sediul central IPAF din Marea Britanie.

Raportul de audit ISO a subliniat aspecte pozitive, cum ar fi: dezvoltarea continua de catre IPAF a programelor de formare; instructori si un manual de operatiuni elaborat datorita implicarii comitetelor tehnice, producatorilor, asociatiilor si membrilor; sistemul foarte clar de comunicare utilizat intre IPAF si acestia; un sistem de supraveghere foarte bine pus la punct; orientarea ferma catre clienti; respectarea reglementarilor aplicabile si abordarea in echipa a imbunatatirilor destinate centrelor de formare si clientilor.

Un audit separat, efectuat de ISOQAR la mijlocul lunii august, a confirmat ca IPAF continua sa respecte si cerintele standardului ISO 9001 pentru sistemele de management al calitatii. Nici aici nu au fost descoperite neconformitati.

Domeniul certificarii a acoperit furnizarea de suport tehnic, asistenta si indrumari generale membrilor IPAF si industriei elevatoarelor luate ca intreg, ca si gestionarea si administrarea programelor de formare oferite de IPAF pentru platformele ridicatoare mobile de lucru si platformele de lucru cu catarg.

“Sistemul IPAF continua sa fie foarte bine sustinut si monitorizat si sa functioneze foarte eficient,” a concluzionat auditorul principal David Willcocks in raportul de audit.

Pentru informatii suplimentare despre cursurile, serviciile si certificarile IPAF, vizitati www.ipaf.org.

› IPAF respecta standardele ISO 18878 si ISO 9001