Home > Stiri EXTERNE > ISO 13485 implementat de Spaulding Clinical Research

Sistemul de management al calitatii implementat de Spaulding Clinical Research obtine certificarea ISO 13485

West Bend, Wisconsin. 21 iunie 2011. Spaulding Clinical Research, lider in farmacologia clinica, laboratoare de monitorizare cardiaca si producator al electrocardiografului Spaulding iQSM, a anuntat ca a primit certificatul de inregistrare ISO 13485 : 2003, devenind astfel printre primii furnizori de studii clinice care au primit aceasta certificare, emisa de BSI, intrand in vigoare incepand cu 8 iunie 2011. Certificarea reprezinta o reusita majora pentru compania infiintata in urma cu trei ani, si confirma angajamentul Spaulding fata de imbunatatirea continua, fata de managementul riscului, fata de conformarea la cerintele legale si de reglementare, ca si fata de satisfactia totala a clientilor.

“Sistemul nostru integrat de management al calitatii a fost conceput la fata locului; reflectand felul in care muncim, efectuand studii in mod unitar, pentru a oferi rezultate de cea mai inalta calitate clientilor nostri farmaceutici. Studiul metric sprijina acest nivel de calitate si suntem obisnuiti sa ne imbunatatim continuu procesele,” a declarat Paul Schultz, vicepresedinte insarcinat cu asigurarea calitatii in cadrul Spaulding Clinical.

“Odata cu dezvoltarea noului electrocardiograf Spaulding iQSM, conceput pentru a fi incercat in clinici la nivel global, am considerat ca este timpul potrivit pentru a face un pas inainte prin certificarea ISO,” a comentat Randol Spaulding, fondator si presedinte al consiliului de administratie al Spaulding Clinical.

“Tin sa-i multumesc fiecarui angajat al companiei in parte pentru folosirea sistemul de management al calitatii in felul in care acesta functioneaza zi de zi. Aceasta certificare este un tribut adresat concentrarii continue pe care o demonstram fata de depasirea asteptarilor clientilor; ea valideaza dedicarea noastra catre atingerea celor mai inalte standarde.”

ISO 13485:2003 este un standard recunoscut international pentru sistemele de management al calitatii, adresat proiectarii, dezvoltarii, producerii si distributiei de echipamente medicale. El asigura conformitatea cu anumite masuri de control al calitatii in dezvoltarea unor dispozitive medicale sigure si eficiente.

Ca laborator si ca producator de echipament medical pentru industria farmaceutica, aceasta certificare de terta parte valideaza angajamentul pe care compania si l-a luat fata de calitate, transformand Spaulding Clinical intr-un partener strategic apreciat de clientii farmaceutici pe plan international.

Pentru mai multe informatii despre Spaulding Clinical Research, vizitati site-ul companiei: www.spauldingclinical.com.

› ISO 13485 implementat de Spaulding Clinical Research