Home > Stiri EXTERNE > ISO 14001: Creed atinge standardul de mediu in 5 luni

19 august 2011. Creed Foodservice a atins standardul de mediu ISO 14001 la numai cinci luni dupa ce si-a luat angajamentul de a obtine certificarea acestuia.

Lucrand cu Envesca, o firma de consultanta ISO din Gloucestershire, compania Creed a fost capabila sa extraga din toate angajamentele de lunga durata pe care si le-a luat fata de mediu un singur sistem coerent, ceea ce i-a dat posibilitatea de a atinge standardul intr-un timp record.

Certificarea a fost decernata de ISOQAR, care a efectuat auditurile finale si a recunoscut implementarea sistemului de management al mediului in companiei. ISOQAR este un organism de certificare ISO acreditat de UKAS, alcatuit din specialisti in certificarea standardelor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 si standardul BRC pentru alimente si ambalare destinat intreprinderilor mici si mijlocii.

Directorul de sustenabilitate Phil Creed a spus: “Avem un bogat palmares ca firma in protectia mediului, deci abordarea noastra nu a pornit de la zero. Envesca ne-a ajutat sa punem laolalta numeroasele lucruri pe care le obisnuiam sa le intreprindem si sa le documentam pe toate ca parte a unui sistem coerent.”

“Dintotdeauna ne-am incurajat activ angajatii sa sprijine deplin initiativele noastre ambientale ISO 14001 si sa ne propuna propriile lor idei. Manualul angajatilor nostri a fost dezvoltat expunand in amanuntime tot ceea ce facem, astfel incat oricine sa stie si sa inteleaga cum, ce si de ce.”

“Pe langa atingerea acestui standard ISO 14001, continuam sa investim in cea mai noua tehnologie in afacerea noastra pentru a ne asigura ca reducem, reciclam si refolosim ori de cate ori este posibil, scazandu-ne amprenta de carbon. Este un punct esential pe lista prioritatilor afacerii noastre, insa suntem foarte mandri de cat de departe am ajuns.”

Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite de Creed si despre certificarile acesteia, vizitati site-ul companiei, www.creedcatering.co.uk.

› ISO 14001: Creed atinge standardul de mediu in 5 luni