Home > Stiri EXTERNE > ISO 14001 pentru Producator de derivate din plante

Certificare ISO 14001 acordata unitatii franceze de productie a companiei Indena

Angajamentul asumat de Indena fata de initiativele ecologiste a fost confirmat

Tours, Franta. 5 iunie 2012. Compania Indena a primit certificarea ISO 14001 pentru unitatea sa de productie franceza din orasul Tours. Certificarea garanteaza ca fabrica detine un sistem de management adecvat pentru a-si controla impactul asupra mediului si pentru a-si imbunatati continuu performanta ecologica a activitatilor sale intr-un mod sistematic, eficient si sustenabil.

ISO 14001 reprezinta o certificare a conformitatii cu standardul ISO pentru sistemele de management al mediului, care se aplica acelor companii care au ca obiectiv reducerea amprentei asupra mediului prin reducerea poluarii si a cantitatii de deseuri.

Sub indrumarea unui comitet de management al mediului alcatuit special in aceasta directie, Indena a adoptat unele comportamente care vizeaza imbunatatirea impactului sau asupra mediului in sediile si in unitatile sale de productie. Unele dintre aceste eforturi de optimizare a proceselor si de rationalizare a resurselor includ protejarea rezervelor de apa, reducerea poluarii aerului si reducerea deseurilor, reciclarea si debarasarea de deseuri intr-un mod sigur. Aceasta certificare oficializeaza un proces pe care compania il intreprinde de mult timp si completeaza certificarea ISO 14001 obtinuta in urma cu doi ani de unitatea principala de productie Indena din Settala (Milano).

“Suntem mandri ca am primit certificarea ISO 14001 deoarece ea ne confirma angajamentul continuu de a reduce progresiv impactul activitatilor noastre asupra mediului inconjurator,” a declarat François Mairel, directorul fabricii Indena din Tours.

Indena este o companie de varf care se dedica identificarii, dezvoltarii si producerii de principii active derivate din plante, destinate uzului in industriile cosmetica, farmaceutica si a alimentatiei sanatoase. Sprijinindu-se pe 90 de ani de experienta in domeniul botanicii, cheia succesului companiei Indena este activitatea intensa de cercetare. Compania detine peste 150 de brevete si a publicat peste 700 de studii stiintifice.

Indena are peste 800 de angajati, dintre care 10% se dedica activitatilor de cercetare cu norma intreaga efectuate in centrul de cercetare din Settala, langa Milano. Indena colaboreaza cu cele mai prestigioase universitati si institutii private de cercetare din lume. Cu sediul in Milano, Indena detine 5 unitati de productie si 4 sucursale internationale, gestionand vanzarile din peste 70 de tari.

Expertii companiei comunica si interactioneaza constant cu cele mai mari autoritati internationale de reglementare cum ar fi WHO, EMA si ESCOP, si colaboreaza la actualizarea principalelor farmacopei. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.indena.com.

› ISO 14001 pentru Producator de derivate din plante