Home > Stiri EXTERNE > ISO 27001, o noua acreditare pentru Bureau Veritas

ISO 27001 pentru securitatea informatiei, o noua acreditare pentru Bureau Veritas

Bureau Veritas Certification a obtinut acreditarea pentru certificarea sistemelor de management al securitatii informatiei conform standardului ISO/IEC 27001:2006 de la Entidad Nacional de Acreditación (ENAC).

27 iulie 2011. ISO 27001 este un standard international pentru managementul securitatii informatiei care permite unei organizatii sa isi evalueze riscurile si sa isi implementeze masurile de control corespunzatoare pentru pastrarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii informatiilor.

Obiectivul fundamental este protejarea informatiilor unei organizatii pentru ca acestea sa nu ajunga in posesia unor persoane din exterior si sa nu fie pierdute pentru totdeauna.

Informatia reprezinta un bun vital pentru continuitatea si dezvoltarea oricarei organizatii, insa implementarea masurilor de control si a procedurilor de securitate se realizeaza frecvent fara a avea stabilit un criteriu comun cand vine vorba de achizitionarea produselor tehnice si fara a lua in considerare toate informatiile esentiale care trebuie protejate.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), prin intermediul cerintelor recunoscute din standardul ISO 27000, a pus la punct o implementare eficienta a securitatii informatiei in orice organizatie.

Obiectivul principal al certificarii ISO 27001 a sistemului de management al securitatii informatiei este de a asigura confidentialitatea – accesul la informatie numai din partea celor autorizati sa o faca, integritatea – pastrarea informatiei in forma exacta si completa, pastrarea metodelor de procesare a acesteia, ca si disponibilitatea – accesul la informatie si la sistemele de tratare a ei din partea utilizatorilor autorizati atunci cand acestia doresc sa o faca.

Potrivit lui Carlos Martín Peñasco Cáceres, director de dezvoltare la Bureau Veritas, “Organizatiile ar trebui sa considere certificarea sistemelor lor de management al securitatii informatiei drept una dintre valorile principale in promovarea afacerilor lor si in intrarea in competitie pe piata”. sursa: www.cibersur.com

› ISO 27001, o noua acreditare pentru Bureau Veritas