Home > Stiri EXTERNE > ISO 50001 – o premiera pentru Coca Cola

Cea mai mare fabrica de bauturi racoritoare din Europa a obtinut certificarea standardului international de management al energiei, ISO 50001

Wakefield, Marea Britanie. 7 decembrie 2011. Fabrica din Wakefield a companiei Coca Cola este considerata a fi prima unitate din sectorul alimentelor si bauturilor certificata ISO 50001, ceea ce reprezinta o parte a planurilor firmei americane de a transforma fabrica din Yorkshire intr-una dintre cele mai eficiente din lume.

Din 2007, Coca Cola a investit 51 milioane de lire sterline in imbunatatirea operatiunilor pe care le desfasoara in Wakefield, unde sunt produse 6000 de cutii de racoritoare in fiecare minut. Fabrica si-a redus consumul de apa cu 10% si pe cel energetic cu 16.5%, adoptand ISO 50001 in incercarea de a-si indeplini dorinta de a deveni o afacere cu o amprenta scazuta de carbon.

“Intreaga echipa din Wakefield se dedica reducerii impactului pe care il avem asupra mediului,” a spus Daniel Watts, directorul responsabil de implementarea sistemelor de management in intreprinderile Coca-Cola (n.r.  implementare iso). “Atingerea acestui nou standard ISO 50001 arata cat de seriosi suntem in privinta performatei noastre energetice si ne va ajuta sa mergem mai departe dand un randament mai bun si sa ne reducem amprenta de carbon si costurile chiar si mai mult decat pana acum.”

Ana Inacio, auditor SGS, organismul de certificare ales de Coca Cola, a declarat: “Proiectele de imbunatatire a eficientei energetice in Wakefield sunt un exemplu excelent despre cum o companie mondiala poate prelua conducerea, facand o diferenta in zona sustenabilitatii.”

Inaintea certificarii ISO 50001 a fabricii, firma a instalat 80 de contoare pentru a masura consumul energetic al echipamentului, proceselor si liniilor de productie din intreaga locatie. Echipa insarcinata cu responsabilitatea corporativa si cu sustenabilitatea desfasoara si programe de sensibilizare a angajatilor si se asigura ca echipamentul functioneaza pe cat de eficient posibil.

Coca Cola calca pe urmele celui mai mare operator de transport feroviar din Marea Britanie, Northern Rail, care a obtinut certificarea ISO 50001 in luna octombrie. (dupa un comunicat www.environmentalistonline.com)

› ISO 50001 – o premiera pentru Coca Cola