Home > Stiri EXTERNE > ISO abordeaza noi domenii

De la standardele pentru artificii pana la cele pentru dezvoltarea durabila – ISO abordeaza noi domenii

4 iulie 2012. Cu un portofoliu deja cuprinzator, de peste 19 100 standarde internationale care se refera aproape la tot, de la marimile suruburilor pana la responsabilitatea sociala, ISO continua sa isi diversifice campul de activitate prin adaugarea recenta a sapte noi domenii de lucru pentru dezvoltarea standardelor.

Acestea sunt:
• Metanul carbonifer;
• Artificiile;
• Captarea şi stocarea carbonului;
• Biomimetica;
• Managementul facilitatilor;
• Dezvoltarea durabila in comunitati;
• Aplicatiile feroviare.

Secretarul-general ISO, Rob Steele, comenteaza:

“In fiecare an, ISO se implica in tot mai multe domenii. Unele, cum ar fi metanul carbonifer, ofera solutii unor solutii tehnice; altele, ca biomimetica, sunt un exemplu clar pentru importanta standardelor in promovarea inovatiei; si mai sunt acele standarde ca, de exemplu, dezvoltarea durabila in comunitati, care se axeaza pe management si pe cele mai bune practici de protejare a planetei noastre. Toate acestea sunt subiecte incitante, iar platforma de dezvoltare a standardelor ISO, bazata pe consens, permite elaborarea si raspandirea unor solutii armonizate la nivel mondial.”

“Acest domeniu in crestere demonstreaza motivele pentru care ISO reprezinta o garantie a increderii atunci cand este vorba despre a pune la dispozitie solutii mondiale standardizate. Problemele globale impun solutii globale, iar ISO a trecut testul timpului ca furnizor de standarde internationale concrete. Usurinta cu care abordeaza subiecte atat de diverse este o dovada a succesului sau,” a precizat secretarul-general ISO.

“Toti cei implicati in aceste activitati trebuie sa fie foarte mandri de ceea ce intreprinde ISO pentru a indeplini nevoile clientilor sai – oamenii si organizatiile care cauta solutii globale la noi probleme, din noi domenii. Va fi foarte interesant sa vedem, in viitor, in ce alte domenii va mai putea oferi incredere ISO cu ajutorul solutiilor sale pragmatice la probleme clar identificate,”

a mai spus Rob Steele. (dupa un comunicat de presa al ISO.org)

› ISO abordeaza noi domenii