Home > Stiri EXTERNE > ISO are un nou site web

Noul site ISO ofera un acces mai simplu, mai rapid si mai bun la informatiile despre standardele internationale

27 iunie 2012. Un acces “mai simplu, mai rapid si mai bun” la informatiile despre standardele ISO este scopul noii editii a site-ului web al Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO), care a fost revizuit in intregime plecand de la conceptele de accesibilitate si de orientare catre clienti.

Noul site oficial ISO pune utilizatorul pe primul loc. Aspectul si continutul sau au fost proiectate in mod specific pentru a ajuta vizitatorii sa gaseasca informatiile repede si usor, pe orice dispozitiv.

Secretarul-general ISO, Rob Steele, comenteaza:

“Acesta este inca un exemplu al obiectivului continuu ISO de a fi ‘mai simplu, mai rapid si mai bun’. Suntem foarte incantati de acest proiect si speram ca vizitatorii se vor bucura de navigarea pe paginile noului nostru site!”

In ziua de azi, cei mai multi dintre noi acceseaza internetul prin intermediul unei varietati de platforme. Noul site ISO adopta o abordare de tipul “one-Web”. Configuratia sa flexibila si receptiva se adapteaza diferitelor rezolutii, programe de navigare si marimi ale ecranului, astfel incat indiferent de cati utilizatori acceseaza site-ul (de pe computer, laptop, tablete, telefoane inteligente etc.), acestia sa poata citi continutul confortabil si usor. Pe noul site web se poate, de asemenea, naviga mai usor decat pe cel de dinaintea sa.

“Un alt domeniu in care veti remarca o diferenta majora este continutul,” a spus Luigi Principi, directorul serviciilor de informare web in cadrul ISO. “Am inceput prin a examina la ce se uita utilizatorii si la ce fac ei pe site si am construit noul site plecand de la aceste indicii. Scopul nostru este de a creste nivelul de intelegere a activitatilor ISO si a modului in care acestea se desfasoara, fara a ne pierde publicul interesat de toate informatiile.”

Noul site adopta o abordare complet noua a gestionarii continutului. Dezvoltatorii au inceput prin a crea o serie de profiluri ale utilizatorilor tinand cont de statisticile de pe vechiul site ISO. Aceste profiluri au ajutat la identificarea audientei online a Organizatiei Internationale pentru Standardizare, a scopurilor si nevoilor sale – de la vizitatorul ocazional care doreste raspunsul la o intrebare pana la utilizatorii regulati si experimentati ai site-ului.

Toate informatiile de pe site au fost editate in totalitate pentru a le face mai relevante si mai accesibile.

Pentru a accesa noul site-ul web, vizitati adresa www.iso.org.

› ISO are un nou site web