Home > Stiri EXTERNE > ISO si-a ales viitorul presedinte

Terry Hill, care prezideaza consiliul de administratie al firmei de inginerie si consultanta Arup Group, a fost nominalizat de BSI si va deveni presedintele ales al ISO in ianuarie.

2 octombrie 2011. Incepand cu luna ianuarie 2013, ISO va avea un presedinte britanic pentru prima data din 1958. Terry Hill, Comandant al Ordinului Imperiului Britanic, a fost numit presedintele ales ISO si isi va lua in primire postul in ianuarie 2012, ca urmare a celei de-a 34-a Adunari Generale ISO care ca avut loc de curand la New Delhi, intre 21 si 23 septembrie. ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) este cel mai mare dezvoltator de standarde internationale din lume.

Hill, care prezideaza consiliul de administratie al firmei de inginerie si consultanta Arup Group, a fost nominalizat de BSI. El are peste 30 de ani de experienta internationala in ingineria civila dedicata strategiilor privind infrastructura si transporturile, fiind si un membru al Infrastructure UK Advisory Council.

“Sunt incantat de aceasta numire la presedintia ISO,” au fost cuvintele lui Hill. “Astept cu nerabdare sa incurajez mai departe activitatea esentiala desfasurata de ISO in promovarea cresterii schimburilor internationale, de care lumea are nevoie clar in acest moment.”

Mike Low, director BSI, a spus ca aceasta numire “este o veste minunata pentru Regatul Unit al Marii Britanii si pentru ISO. Terry Hill va fi un presedinte excelent deoarece va ghida ISO in implementarea strategiei sale 2015,” a continuat Low. “Alegerea sa cu succes va reflecta imaginea BSI si influenta noastra in cadrul ISO.”

In comunicatul de presa dat de BSI se specifica faptul ca membrii ISO au sprijinit in mod unanim alegerea lui Hill, pe care au numit-o “o recunoastere a considerabilei contributii pe care BSI a adus-o la standardizarea internationala. De la Conferinta din Londra din octombrie 1946, BSI a condus multe dintre cele mai semnificative comitete si a furnizat textul unora dintre cele mai importante standarde ISO, inclusiv ISO 9001 (sisteme de management al calitatii) si ISO 14001 (sisteme de management al mediului).”

Hill va servi ca presedinte ales in 2012 si ca presedintele ISO din ianuarie 2013 pana in decembrie 2014. (sursa: http://ohsonline.com)

› ISO si-a ales viitorul presedinte